XS
SM
MD
LG
XL
 • Изграждане на сигурни сървъри под LINUX

Изграждане на сигурни сървъри под LINUX

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Майкъл Д. Бауер
  Година на издаване:2003
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 472
Linux неизменно стои в началото на списъците на най-често използваните сървъри за Интернет, независимо дали става въпрос за уеб сървъри, анонимни FTP-сървъри или общи услуги като DNS и прехвърляне на поща. Сигурността стои на първо място за всеки, който предоставя такива услуги. Не е необичайно един сървър да бъде проверяван за уязвимости от потенциални нападатели десетки пъти всеки ден и дори понякога да бъде подлаган на сериозни атаки.

Изграждане на сигурни сървъри под Linux ви помага да овладеете принципите на надеждната системна и мрежова сигурност, като комбинира практически съвети със стабилни познания по техническите инструменти, необходими за гарантиране на сигурността. Тази книга се съсредоточава върху най-обичайната употреба на Linux - като основен сървър, предлагащ услуги на една организация или на потребители в Интернет - и показва на читателите как могат да защитят своите системи срещу атаки.

Авторът Мик Бауер, консултант по сигурността, мрежов архитект и водещ автор на популярната колона "Paranoid Penguin" в Linux Journal, внимателно очертава рисковете за сигурността, дефинира предпазните мерки, които могат да намалят до минимум тези рискове, и предлага практически рецепти за сигурност. Тази книга не покрива защитните стени, но разглежда далеч по-често срещаната ситуация, в която една организация защитава своите сървъри и мрежи, използвайки като защитни стени системи с друго основно предназначение. Книгата включва:
• Прецизни инструкции за подсигуряване на най-често използваните услуги като HTTP, електронна поща, DNS и прехвърляне на файлове
• Спомагателни дейности като подсигуряване на Linux, създаване на криптирани тунели чрез SSH и сертификати, използване на iptables за филтриране на пакети
• Описание на инсталирането и използването на инструменти за засичане на нарушения

Книгата обяснява кои демони и приложения са най-подходящи за дадена задача и ги описва подробно. Резултатът е изчерпателно и завършено ръководство за сигурен обмен на данни по Интернет.
Допълнителна информация
Автор
 • Майкъл Д. Бауер
 • Поредица
 • Автор Майкъл Д. Бауер
  Година на издаване 2003
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 472
  Размери 0.750kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  Компютърна литература /  Операционни системи /  Компютърни мрежи / 
  Код: 0212.00021
  ISBN/Barcode: 9549116573
  Производител: ЗЕСТ ПРЕС ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка