XS
SM
MD
LG
XL
 • Италия - земя с душа

Италия - земя с душа

 • Цена: 18.00 лв
  4.00 (6 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Веселина Филипова
  Година на издаване:2017
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 160
Второто и допълнено издание на книгата Италия - земя с душа, е изпълнено със 160 луксозни цветни страници - снимки, впечатления и емоции. Задължително четиво за хората, които обичат Италия, независимо дали са я посещавали или не.

Голямата страст на Веселина Филипова, магистър филолог и дългогодишен журналист, е да пътува наблизо и надалеч. Обожава след това да споделя с приятели пътешествия и преживявания. Пътеписите и са публикувани в ред вестници и списания, сред които „Одисеи", „Ева", „Премиум", „Черга", бордното Go on air - The traveler's Magazine, „Магазин & интериор, дизайн, архитектура", на което седем години е и главен редактор. Има издаден сборник „XX ГОДИНИ МЕЖДУНАРОДЕН ДЖАЗ ФЕСТИВАЛ БАНСКО”. Член е на Съюза на българските журналисти, на FIJET - Международната федерация на журналистите и писателите по туризма - и на ABUJET - българската и Асоциация.

Във Второто издание на „Италия - земя с душа" авторката допълва с нови прекрасни места своите пътеписи за la bellissima Италия и продължава да разказва историята на своето влюбване. Започнало с прехласването по прекрасните палати, отразяващи се във водите на Канале Гранде, то преминава в тиха почит по вината на Тоскана и кулинарните специалитети на Пулия. Екзалтира с еуфорията на карнавала във Виареджо. Очарова с историята за любов и омраза на болонските Ромео и Жулиета от родовете Галуци и Карбонези. Увлича с августовската страст по палиото в Сиена. Читателят ще съпреживее различната емоция Италия: пастелна, сгушена в себе си и мъглива като Чинкуе Тере в края на сезона. Разнолика - така, както са различни бъбривите трули на Алберобело и смълчаните саси на Матера. Но винаги жизнерадостна като хората ?: дружелюбни, не особено организирани, елегантни на мотопед, нерваци в кола, обзети от мания по красивото, небрежни и нехайни, с една дума очарователни... Влюбване като магия - отдаваш му се и поемаш на път из тази прекрасна земя с душа...
Допълнителна информация
Автор
 • Веселина Филипова
 • Поредица
 • Автор Веселина Филипова
  Година на издаване 2017
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 160
  Размери 0.200kg (23cm x 16cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  География, Туризъм /  Пътеписи / 
  Код: 0444.00343
  ISBN/Barcode: 9786192300180
  Производител: ФАБРИКА ЗА КНИГИ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка