XS
SM
MD
LG
XL
 • Испанско-Български. Българско-Испански речник

Испанско-Български. Българско-Испански речник

 • Език: Български / Испански
  Корица: Твърда
  Страници: 1247

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 28.05.2022
   до краен адрес: 28.05.2022 - 30.05.2022
Комбинираният Испанско-български и Българско-испански речник включва 37 500 основни статии и ок. 13 000 словосъчетания (в испанско-българската част) и 32 000 основни статии и ок. 25 500 словосъчетания (в българско-испанската част), предназначен е за хора, изучаващи испански език, за филолози испанисти и за преводачи на художествена литература. Широката синонимна рамка в илюстративните примери и в отделните значения на думите и в двете части прави възможно използването на речника както от начинаещи в изучаването на испанския език, така и от тесни специалисти в различни области на познанието.

Испанско-българската част на речника отразява последната промяна в азбучната организация на испанския език. Значенията на български език в статиите са подредени според употребата им в съвременния испански език, което максимално улеснява читателите. Примерите са подбирани с цел да илюстрират езиковата среда и сферата на употреба на конкретната дума. Полезно е решението на съставителя да разширява значенията на български език с допълнителни обяснения, което донякъде превръща испанско-българската част в малък тълковен речник.

Заглавните думи в статиите са подредени по азбучен ред, изписани са с малки букви. След всяка заглавна дума е изписано граматичното й значение, което конкретизира принадлежност към някоя от частите на речта.
Допълнителна информация
Автор
 • Поредица
 • Език Български / Испански
  Корица Твърда
  Страници 1247
  Размери 1.250kg (21cm x 15cm)
  Категория Книги /  Чуждоезиково обучение /  Испански /  Речници / 
  Код: 0020.00114
  ISBN/Barcode: 9549607941
  Производител: ГАБЕРОВ
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка