XS
SM
MD
LG
XL
 • IMPERIUM. Пътешествието на една монета из Римската империя

IMPERIUM. Пътешествието на една монета из Римската империя

 • Цена(при On-Line покупка): 20.00 лв
4.26 (59 ratings by Goodreads)
Cлед „Един ден в древен Рим” (ИК „Колибри”, 2010), където разказва за живота на столицата на Римската империя по времето на Траян, Анджела ни предлага книга за самата огромна империя от същия период – II в. сл.Хр. Проследяваи?ки пътешествието на една сестерция, която минава от ръка на ръка, авторът ни отвежда в Лондон и Париж, в Испания и Египет, в Индия и Месопотамия и, разбира се, в Рим, откъдето тръгва и където се завръща. Научаваме как са се секли монети, как се е добивало злато, как са се правили хирургически операции, какви вицове са си разправяли римляните, как са се забавлявали. Добиваме панорамен поглед върху необозримата територия, на която е протекла първата глобализация в историята на човечеството с единна валута, единен първи език – латински, но и запазени местни езици, с единни закони, но и запазени местни традиции. Запознаваме се с един свят по-жесток, но и в някои отношения по-справедлив от нашия. Ето как ни въвежда в него Анджела:

Погледнете някоя карта на Римската империя от времето на неи?ната наи?-голяма експанзия. Това, което поразява наи?-много, е обширността и?. Простира се от Шотландия до Кувеи?т, от Португалия до Армения.

Какъв е бил животът тогава? Какви хора са обитавали градовете и?? Как са успели римляните да създадат такава огромна държава, обединяваи?ки толкова различни народи и страни? Целта ми е именно тази – да ви поведа на голямо пътешествие из Римската империя и да се постарая да отговоря на всичките ви въпроси.
Допълнителна информация
Автор
 • Алберто Анджела
 • Поредица
 • Автор Алберто Анджела
  Година на издаване 2014
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 424
  Размери 0.470kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Исторически романи / 
  Код: 015.1121
  ISBN/Barcode: 9786191502578
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Един ден в Древен Рим

  Цена: 15.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка