XS
SM
MD
LG
XL
 • Гордиевски: Шпионин и предател

Гордиевски: Шпионин и предател

 • Цена(при On-Line покупка): 25.00 лв
4.49 (7 ratings by Goodreads)

    Роден в семейство на агенти на КГБ, Олег Гордиевски израства като един от малкото привилегировани фаворити на Съветския съюз. През 1961 г. той започва да работи за руското разузнаване, като постепенно се превръща в топ шпионинът и главата на съветските доносници в Лондон. Това, което никой не знае, е, че паралелно с това, Гордиевски е двоен шпионин, вербуван от МИ6.

    В продължение на десетилетие той помага на британските служби да контрират заговорите на КГБ срещу Запада, както и да разкрие много от съветските шпиони. МИ6 пази в тайна своят доверен и надежден източник, но амбицията на ЦРУ да разбере от кого британските им съюзници получават толкова точна информация, довежда събитията до интересен и неочакван край.

    Досущ като в шпионски роман, Олдрич Еймс, агент на ЦРУ, разкрива самоличността на двойния агент Олег Гордиевски, но самият той се оказва предател, работещ за КГБ.

    „Гордиевски. Шпионин и предател“ разкрива в детайли надпреварата между британското, съветското и американското разузнаване в разгара на Студената война и потапя читателите в битката за световна власт и ресурси, свят на предателства и измами, разиграващи се на шпионската сцена, докато един човек, ненавиждащ комунизма, прави всичко възможно да възпре добре смазаната машина на КГБ и успява да промени бъдещето на няколко нации в Европа.

Допълнителна информация
Автор
 • Бен Макинтайър
 • Поредица
 • Автор Бен Макинтайър
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Британска
  Оригинално заглавие The Spy and the Traitor: The Greatest Espionage Story of the Cold War
  Преводач Цветана Русева
  Страници 382
  Размери 0.360kg (17cm x 23cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Биографии, Автобиографии, Мемоари /  Тайни, Загадки / 
  Код: 311.587
  ISBN/Barcode: 9789545154874
  Производител: MILLENIUM
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка