XS
SM
MD
LG
XL
 • Галвестън

Галвестън

 • Цена: 5.00 лв
  3.72 (34 ratings by Goodreads)
 • Автор:Ник Пизолато
  Година на издаване:2015
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 312

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 20.06.2024
   до краен адрес: 20.06.2024 - 22.06.2024
Криминален трилър от създателя на НВО сериала True Detective!

„Това е най-добрият роман „ноар“ който съм чел през последните десет години.Той е тъмен, суров, секси, меланхоличен и изпълнен с огромна доза блестяща проза. Направо изпитвах истинска завист, докато го четях. “ – Денис Лихейн, „Ню Йорк Таймс Бук Ривю“

„Виртуозна, ловка, велика криминална творба, философска на висотата на времето... Сказателна американска история на най-високо ниво.” - Дойчландфунк

„ГАЛВЕСТЪН е впечатляващ дебют, пълен с истини, роман завръщане, който успява да изведе жанра „ноар” много напред.” - ЧЪК ХОГАН, автор на „Дяволи в изгнание” и „Принцът на крадците”

Островът на злочестата съдба ГАЛВЕСТЪН. Никой не си тръгва оттук, без да е платил. Никой не идва тук, без да знае цената.

Докато се тормози от изневерите на своята приятелка с шефа си, животът на наемника Рой Кейди взема неочакван обрат, когато една сутрин научава, че е болен от рак. Но Рой не знае, че в ход вече има и друга фатална игра, която ще го забърка с младата проститутка Роки. Той ще трябва да се отърве от момичето... Или да не го направи. И историята сигурно щеше да си остане толкова тривиална, ако не беше написана от създателя на сериала True Detective Ник Пизолато! Пизолато възражда жанра „ноар” и строшава всички стереотипи с фигурата на Рой Кейди - един антигерой, който изживява своя катарзис и постига величие сред разрухата.

Филмови образи, сюжет от другата страна на закона, въздействащи описания на характери и места - ГАЛВЕСТЪН е роман, който отзвучава дълго, дълго, след като сме затворили книгата.
Допълнителна информация
Автор
 • Ник Пизолато
 • Поредица
 • Автор Ник Пизолато
  Година на издаване 2015
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 312
  Размери 0.250kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Криминални романи, Трилъри / 
  Код: 0476.00030
  ISBN/Barcode: 9789549296600
  Производител: ОРГОН ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка