XS
SM
MD
LG
XL
 • Фактологичност

Фактологичност

 • Цена: 25.00 лв
  4.36 (118 ratings by Goodreads)

    Когато ни бъде зададен въпрос, свързан с глобални тенденции в днешно време – какъв дял от населението на света живее в бедност, защо световното население нараства, колко момичета завършват училище, – ние системно даваме грешни отговори. И то толкова грешни, че ако някое шимпанзе налучкваше отговорите, пак щеше да се представи по-добре от учители, журналисти, инвестиционни банкери и лауреати на Нобелова награда.

    Във „Фактологичност“ Ханс Рослинг, професор по международно здраве и световноизвестен лектор на ТЕD, предлага радикално ново обяснение защо това се случва. Той разкрива десетте инстинкта, които изкривяват нашата перспектива – от склонността ни да разделяме света на два лагера (ние и те) до начина, по който медиите формират нашия светоглед.

Оказва се обаче, че въпреки всичките му несъвършенства светът е в доста по-добро състояние, отколкото предполагаме. Това далеч не означава, че няма истински поводи за притеснение. Но когато постоянно се тревожим за всичко, вместо да поддържаме само становища, подкрепени със солидни факти, може да загубим представа кое е истински важно.

    Вдъхновяваща и показателна, пълна със забавни анекдоти и трогателни истории, „Фактологичност“ е изключително важна книга, която ще промени начина, по който виждате света.

Допълнителна информация
Автор
 • Ханс Рослинг, Ула Рослинг, Ана Рослинг Рьонлунд
 • Поредица
 • Автор Ханс Рослинг, Ула Рослинг, Ана Рослинг Рьонлунд
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 352
  Размери 0.360kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Научнопопулярна литература /  Психология и философия /  Любопитно / 
  Код: 200.2536
  ISBN/Barcode: 9786190103950
  Производител: ИЗТОК ЗАПАД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка