XS
SM
MD
LG
XL
 • Енигмата Сборяново

Енигмата Сборяново

 • Цена: 17.95 лв
  4.00 (3 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Драгомир Богомилов
  Година на издаване:2021
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 160

Драгомир Богомилов е журналист и фотограф. През последните десет години е част от екипа на проф. Диана Гергова и участва в археологическите проучвания в резервата Сборяново. Той е първият фотограф, заснел уникалното златно съкровище, разкрито през 2012 г. Част от заснетите от него неповторими находки са публикувани в авторитетни издания като списание National Geographic и френския Le Figaro. Някои от кадрите на автора са представяни на фотоизложби в САЩ, Великобритания, Русия, Швейцария и Башкирия.

Преди повече от 2000 години територията на днешния резерват Сборяново е била център на мистичните ритуали на гетите. Древният тракийски народ е издигнал тук над 100 могили, които пресъздават небесни съзвездия и отразяват стремежа към безсмъртие на душата и хармония между Земята и Вселената.
„Енигмата Сборяново“ представя интригуващи факти и любопитни хипотези за изследваните до този момент могили, съкровища, гробници, храмове и светилища.
Като пряк свидетел на археологическия процес през последното десетилетие, Драгомир Богомилов ни показва находките в резервата чрез своите 100 уникални фотографии. Книгата ще ви направи съпричастни и с по-ранни открития на територията на резервата, включително Царската гробница, която е част от Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Допълнителна информация
Автор
 • Драгомир Богомилов
 • Поредица
 • Автор Драгомир Богомилов
  Година на издаване 2021
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 160
  Размери 0.371kg (16cm x 23cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  История на България /  Археология и Нумизматика /  Фотография / 
  Код: 0002.02716
  ISBN/Barcode: 9789542620990
  Производител: ХЕРМЕС
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка