XS
SM
MD
LG
XL
 • Енциклопедия на астрономията

Енциклопедия на астрономията

 • Цена: 24.00 лв
  4.23 (4 ratings by Goodreads)
 • Автор:Хедър Купър, Найджъл Хенбест
  Година на издаване:2015
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 400

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 22.06.2024
   до краен адрес: 22.06.2024 - 24.06.2024
Книгата е подробен пътеводител в астрономията, който ще ви запознае с основните научни понятия. Ще разберете кога, как и какво да наблюдавате в космоса. Ще се запознаете и с най-съвременните теории за всичко – от черните дупки до микроквазарите. Благодарение на текста и илюстрациите ще опознаете нощното небе, ще може да различавате съзвездията, а също така да намирате планети, комети, галактики и други обекти от дълбокия космос.

Изданието е достъпно, информативно и богато илюстрирано – идеалният приложен спътник за всеки любител на звездите и космоса.

Съдържание:

Въведение / Как да наблюдаваме небето / Луната / Планетите / Космически паразити / Слънцето / Звездите / Космос / Съзвездията / Приложения

В изданието можете да прочетете както за произхода на астрономията, какви са небесните закони, какво представляват идентификационните карти, какви са видовете бинокли и телескопи, така и по-специализирана информация за самите планети, Слънцето, Млечния път, спътниците, астероидите, метеорите, етапите на развитие на звездите, разпознаване на съзвездията и познатите легенди за тях. Приложенията включват Топ 30 на небесните гледки, Най-ярките звезди, Най-близките звезди, Топ 20 на най-ярките галактики, Списък на съзвездията, както и какви наблюдения можете да правите на планетите в периода 2015-2020 г.

Хедър Купър

Хедър Купър е била Председател както на Британската астрономическа асоциация, така и на английското Дружество за популярна астрономия. Член е на Кралската академия на науката и на Института по физика на Обединеното кралство. Била е член на Комисията по хилядолетието, като за дейността си получава титлата Командор на Ордена на Британската империя (CBE) през 2007 г.

Найджъл Хенбест

Найджъл Хенбест е бил консултант по астрономия в списание New Scientist, редактор на Журнала на Британското астрономично общество и медиен консултант на Кралската астрономическа обсерватория Гринуич, Лондон. Освен това е в списъка за бъдещи астронавти на Virgin Galactic.
Допълнителна информация
Автор
 • Хедър Купър, Найджъл Хенбест
 • Поредица
 • Автор Хедър Купър, Найджъл Хенбест
  Година на издаване 2015
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 400
  Размери 0.640kg (17cm x 14cm)
  Категория Книги /  Науки /  Астрономия / 
  Код: 0055.02072
  ISBN/Barcode: 9786191950300
  Производител: КНИГОМАНИЯ ЕООД
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Наблюдаване на звездите for Dummies
      Забавен и лесен начин да се захванете със звездобройство и да започнете да р..
   4.09

  Цена: 19.99 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка