XS
SM
MD
LG
XL
 • Единствената жена в стаята

Единствената жена в стаята

 • Цена(при On-Line покупка): 18.00 лв
3.75 (44 ratings by Goodreads)

    Тя притежава поразителна красота. Притежава и поразителен ум. Но готов ли е светът през ХХ век да разбере и приеме тази изключителна жена?

    Магнетичната външност на Хеди Кислер ѝ спечелва успех на театралната сцена във Виена и скандална известност след нашумелия еротичен филм „Екстаз”. Както и вниманието на най-богатия търговец на оръжие в Австрия. Но бракът с него не носи мечтаната сигурност за една еврейка пред надигащата се хитлеристка заплаха. Властният съпруг държи тя да е винаги до него на бляскавите му приеми, на които присъстват водачите на Третия райх. Там се говори за политика, военни планове и оръжейни сделки. Хеди умее да слуша и да анализира. И когато в навечерието на войната успява да избяга от превърналия се в затвор семеен замък, тя отнася със себе си много тайни на нацистите.

    Рискованото ѝ бягство я отвежда в Холивуд. Младата актриса се превръща в звездата Хеди Ламар, „най-красивото лице” във филмовата индустрия. Но тя е и учен, чието изобретение би могло да помогне на военните в борбата срещу врага... в случай че някой изобщо я изслуша.

    Завладяващ роман за една холивудска икона и жена учен, чието смело откритие слага началото на истинска революция в модерните системи за комуникация.

Допълнителна информация
Автор
 • Мери Бенедикт
 • Поредица
 • Автор Мери Бенедикт
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Американска
  Оригинално заглавие The Only Woman in the Room
  Преводач Силвия Падалска
  Страници 288
  Размери 0.360kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Исторически романи / 
  Код: 043.516
  ISBN/Barcode: 9789547694682
  Производител: ОБСИДИАН ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка