XS
SM
MD
LG
XL

Доня Грасия Наси. Еврейката от Цариград

 • Цена: 19.90 лв
  3.70 (26 ratings by Goodreads)
 • Автор:Валдтраут Левин
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 536

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 03.02.2023
   до краен адрес: 03.02.2023 - 05.02.2023
Годината е 1557-а. Красивата Доня Грасия държи в ръка фиала с отрова и прави последна равносметка на живота си, един живот, прекаран в гонения и бягство. Родена в Португалия, приела по принуда християнството, тя не изоставя своята вяра и е принудена да бяга в Антверпен, после във Венеция, после във Ферара, за да намери радушен прием в Цариград на султан Сюлейман Великолепни. Омъжена по еврейския обичай за свой роднина - своя чичо - с цел запазване на богатството, Грасия остава вдовица едва 24-годишна. А на плещите ? ляга отговорността за едно от най-големите състояния на Европа - банковата и търговска империя „Мендес“. Мнозина предричат залеза на империята под ръководството на една жена в мъжкия свят на Европа, но се оказва, че зад красивото чело на тази жена се крие интелигентен предприемач и стратег с желязна ръка, зад дребната, крехка фигурка - необуздана енергия и неутолимо желание за живот. И „Мендес“ множи богатствата си, корабите на флотата й кръстосват Стария свят, носейки подправки, източни тъкани и скъпоценности, банката отпуска кредити на крале и държави, дори на могъщата Османска империя на Сюлейман.
Но тази невероятна жена, дошла сякаш от бъдещето, не живее само заради парите. Напротив - те са средството да помогне на своя народ. Благодарение на нейните пари хиляди евреи намират нов дом в чужда страна, за да избегнат гоненията. Докато идва злощастната 1557-а, когато рухва най-мащабният спасителен план на Доня Грасия и предателство я докарва до нежеланието да продължи да живее.
Фиалата с отрова е решението. В този момент на вратата застава мъжът, когото Доня Грасия е мислила отдавна за мъртъв, любовта на нейния живот...

„Съдържателен и много интензивен исторически роман.“
„Франкфуртер щаткуриер“
Допълнителна информация
Автор
 • Валдтраут Левин
 • Поредица
 • Автор Валдтраут Левин
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 536
  Размери 0.480kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза /  Исторически романи / 
  Код: 0154.00405
  ISBN/Barcode: 9789543573738
  Производител: ЕМАС
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Клеопатра
  „Клеопатра“ от Георг Еберс – прочут египтолог и романист – с право се нарежда сред най-продаваните в..
   3.18

  Цена: 19.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка