XS
SM
MD
LG
XL
 • Дневна красавица

Дневна красавица

 • Цена: 15.00 лв
  3.62 (21 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Жозеф Кесел
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:Френска
  Оригинално заглавие:Belle de jour
  Страници: 200

Севрин Серизи е млада и красива, омъжена за известен хирург, привлекателен и влюбен в нея, както и тя в него. Но в интимната им близост тя не намира удовлетворение. Все повече я завладяват фантазии, тя копнее да бъде едва ли не унижавана и насилвана, и то от груби, по-нисши социално мъже. И започва редовно, в някои слодобеди, да посещава „дом за срещи“ – а сетне се връща към семейния уют и към светския блясък. Но двойственият живот крие опасни капани.

Първо публикуван като подлистник във в. „Гренгоор“, романът „Дневна красавица" предизвиква скандал, а днес е класиран сред 10-те най-забележителни еротични творби в световната литература. По творбата е заснет едноименният филмов шедьовър на Луис Бунюел.

Чрез „Дневна красавица" се опитах да покажа страшния разрив между сърцето и душата, между една истинска, огромна, нежна любов и неумолимата нужда но сетивата

Жозеф Квсел

Неизбежен е сблъсъкът на самотния индивид, в плен на страстите, с обществените структури. Идеалът на Жозеф Кесел за „Човека" е самотникът, който търси свободата, а също и да надмогне себе си.

Речник на френскоезичната литература

‌Жозеф Косел (1898-1979) е писател, военен летец и журналист, автор на близо 80 белетристични творби. Удостоен е с множество литературни награди, двукратен носител на Военен кръст, член на Френската академия, офицер на Почетния легион. След смъртта му на негово име е учредена литературна награда.

Допълнителна информация
Автор
 • Жозеф Кесел
 • Поредица
 • Автор Жозеф Кесел
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Френска
  Оригинално заглавие Belle de jour
  Страници 200
  Размери 0.300kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза /  Световна класика / 
  Код: 0089.00453
  ISBN/Barcode: 9786191780853
  Производител: ФАМА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка