XS
SM
MD
LG
XL
 • Да направим собствен блог с WordPress

Да направим собствен блог с WordPress

 • Автор:D.K. Academy
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 236

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 17.08.2022
   до краен адрес: 17.08.2022 - 19.08.2022
Не е тайна, че много от съвременните сайтове използват готови системи за управление на съдържанието. Това е напълно нормално, като се има предвид какви възможности предоставят тези системи, при това безплатно. В тази книга е разгледан именно този начин - създаване на блог с WordPress.
WordPress е една от най-популярните системи за създаване на блогове. Тази система е мощен инструмент, но в същото време много лесна за използване, а за да бъде работата с нея по-удобна, са разработени множество плъгини, джаджи и теми, които се инсталират и активират лесно и чрез които може да промените външния вид на блога само за няколко секунди. Така ще го направите наистина уникален.
След като се запознаете с предимствата на WordPress пред другите платформи за блогове, ще разберете повече за създаването на собствен уеб сървър и как да инсталирате WordPress за тестване на вашия домашен компютър.
Последователно ще научите как се работи с контролния панел и как се добавят и редактират публикации. Отделено е нужното внимание и на оформлението на блога, плъгините и джаджите, създаването и редактирането на меню и смяната на темите за оформление.
Разгледани са и: средствата за повишаване на сигурността на блога; SEO оптимизацията, с което ще направите сайта по-лесно откриваем за търсачките и ще го класирате по-напред в резултатите от търсенето; създаването на мобилна версия на блога и увеличаване на скоростта на зареждане; анализ на протоколите на сървъра и събиране на статистически данни.
В книгата са дадени практически примери как се създава: блог на туристическа агенция; автомобилен фото/видео блог; блог за продажба на автомобили. Обяснено е и как се прехвърля блог от един хостинг на друг.
С помощта на тази книга ще създадете прекрасен блог без много усилия и без излишни средства.
Допълнителна информация
Автор
 • D.K. Academy
 • Поредица
 • Автор D.K. Academy
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 236
  Размери 0.368kg (23cm x 15cm)
  Категория Книги /  Компютърна литература /  Интернет / 
  Код: 0602.00543
  ISBN/Barcode: 9786197356496
  Производител: АСЕНЕВЦИ
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Да управляваме интернет магазин с Magento
      Magento е една от най-мощните и в същото време най-гъвкавите платформи за съ..
   5.00

  Цена: 19.95 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка