XS
SM
MD
LG
XL

Чудесата на света

  • Език: Български

    Доставка

    може да е при вас
     до офис на еконт: 31.03.2024
     до краен адрес: 31.03.2024 - 02.04.2024
Играта съдържа:
- игрално поле
- 24 карти
- 60 банкноти с различни стойности
- 48 жетони
- 4 пионки
- зар
- книжка с 60 въпроса, възможни отговори и верни отговори

"Чудесата на света" е игра за възрастни и деца над 8 години. Могат да участват от двама до четирима играчи, като е желателно да има водещ. Играта изисква играчите да имат не само късмет, но и знания. Целта на всеки играч е да мине през колкото може повече червени и сини ходове с цифри, за да отговори на повече въпроси и съответно да получи повече пари и жетони.

Подготовка за играта:
Избира се водещ, който задава въпросите, проверява верността на отговорите и е банкер - ръководи плащанията. Всеки играч избира пионка от даден цвят и я поставя на стартова позиция. Картите се нареждат извън игралното поле, с лице надолу. Книгата на знанията, 48-те жетона и банкнотите са при водещия. Водещият-банкер раздава на всеки играч по 500 евро стартов капитал. Парите, които остават, отиват в Банка.

Начало на играта:
Всеки играч хвърля зара и мести фигурката си по свързаните ходове, в произволна посока и с толкова полета, колкото показва зара.

Правила:
При попадане на червен или син ход с цифра - водещият показва на играча съответната снимка, ако има такава, чете кратка информация за него и задава въпрос с два варианта за отговор. Ако отговорът на играча е верен, той получава два жетона от своя цвят и 50 евро. С единият жетон той покрива един от шестте въпроса в сектор от своя цвят, с другия черен или син ход с цифра, това означава, че даден въпрос вече е извън играта и при попадане на него, другите играчи няма да отговарят. Ако отговорът е грешен, играчът не получава нищо и съответно даденият въпрос остава в играта.
При попадане на ход проблем, полиция, въпрос - играчът тегли горната от купчинката със съответните карти и изпълнява условието написано там. След това връща картата и разбърква тестето.
При попадане на ход хотел, ресторант, сервиз - играчът заплаща на водещия 20 евро за хотел, 30 евро за ресторант и 40 евро за сервиз.

Играчът, останал без пари, излиза от играта.
Победител е играч, пръв запълнил с жетони Въпросите в своя сектор.
Допълнителна информация
Автор
  • Поредица
  • Език Български
    Размери 0.700kg (40cm x 28cm)
    Категория Игри и играчки /  Семейни игри /  Игри / 
    Код: 0209.00621
    ISBN/Barcode: 3800077412891
    Производител: PLAY LAND MONOPOLY
    Напиши ревю
    Наскоро разглеждани
    Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка