XS
SM
MD
LG
XL

Аюрведична пулсова диагностика

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:д-р Васант Лад
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 224
Древното изкуство на аюрведичната пулсова диагностика.

Аюрведа е изкуството да се живее в хармония с природните закони. Нейните цели и задачи са поддържането на съвършеното здраве на човека посредством предотвратяване на настъпването на болестта или лекуване на заболяването с помощта на подходяща диета, начин на живот и очистване. За тази цел практикуващият аюрведа трябва да притежава някои основни познания за пулсовата диагностика.
Още преди хиляди години аюрведа описва седемте нива на радиалния пулс, които се използват за определяне на състоянието на органите и системите в тялото, както и за уточняване на менталната и физическата конституция на човека.

В тази книга световноизвестният аюрведичен лекар и преподавател, д-р Васант Лад, разкрива метода за пулсова диагностика, който той прилага, основан на традицията, обучението му и многогодишната му практика в диагностицирането и лечението на хиляди пациенти. С дадените тук подробни напътствия всеки ученик по аюрведа може да се научи да разчита собствения си пулс и този на своите близки. Така дисбалансът и потенциалните заболявания могат да се установят още на ранните етапи и да се отстранят своевременно за подобряване на качеството на живота. С практика и правилни указания човек може да развие умението да използва това знание, за да лекува както себе си, така и другите хора.

"Обучението в аюрведичното изкуство не е въпрос просто на механично или техническо усвояване на материята. Техниката е само малка част, но много по-важни са изостреното възприятие и осъзнаването на практикуващия."
Д-р Васант Лад
Допълнителна информация
Автор
 • д-р Васант Лад
 • Поредица
 • Автор д-р Васант Лад
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 224
  Размери 0.438kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  Медицина, Здраве /  Йога, Пилатес /  Медицина за всеки / 
  Код: 0120.00531
  ISBN/Barcode: 9789546264640
  Производител: АРАТРОН
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка