XS
SM
MD
LG
XL

Алиса в страната на чудесата

 • Цена(при On-Line покупка): 19.95 лв
    След „Дивите лебеди“ и „Приключенията на Пинокио“ колекцията книги с илюстрации на Либико Марайа продължава с „Алиса в Страната на чудесата“!
    За първи път в България книгата „Алиса в Страната на чудесата“ излиза с прекрасните илюстрации на италианския майстор художник Либико Марайа.
    Вълшебството и красотата идват отново при вас с книгата „Алиса в Страната на чудесата“ във вида на оригиналното италианско издание и с незабравимите илюстрации на италианския майстор художник Либико Марайа. 
    В това издание представяме творчеството на трима признати майстори:
 • Луис Карол
    Луис Карол е псевдоним на британския писател и математик Чарлс Лътуидж Доджсън (1832 – 1898). Най-известните му произведения са „Алиса в Страната на чудесата“ и „Алиса в Огледалния свят“. 
    Написани са за момиченцето Алиса Лидел – дъщеря на декана на колежа, в който писателят е преподавал. 
    Фантазията и остроумните каламбури в двете книги спечелват почитатели в цял свят и ги превръщат в световна класика за деца и възрастни.
 • Либико Марайа 
    Италианският художник Либико Марайа е илюстрирал всепризнати шедьоври на литературата за деца, създавайки сцени с рядка живописна красота. Като майстор илюстратор притежава способността точно да се придържа към съдържанието на текста и великолепно да го допълва. Творчеството му има международна известност – илюстрираните от него книги са познати и обичани в целия свят. „Алиса в Страната на чудесата“ и „Алиса в Огледалния свят“ с неговите илюстрации се издават в България за първи път.
 • Светлана Комогорова-Комата
    Тя е сред най-известните преводачи на книги и филми в България. Превежда интересни автори като Тери Пратчет, Дъглас Адамс, Робърт Шекли, А. А. Милн и др. Обича предизвикателствата. Има много таланти, свежо чувство за хумор и разностранни интереси. Нейният превод на двете книги за Алиса е един от най-добрите. Създаден е в сътрудничество със Силвия Вълкова, също известен преводач от английски и немски език.

    Нека тази книга, изпълнена с невероятни приключения, ви донесе много вълнуващи мигове.
Допълнителна информация
Автор
 • Луис Карол
 • Поредица
 • Автор Луис Карол
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Британска
  Оригинално заглавие Alice's Adventures in Wonderland
  Преводач Светлана Комогорова - Комата
  Страници 112
  Размери 0.348kg (33cm x 23cm)
  Категория Книги /  Детска литература /  Приказки, стихове /  Световна детска литература / 
  Код: 333.198
  ISBN/Barcode: 9786197448245
  Производител: ЕТ МИРАНДА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка