XS
SM
MD
LG
XL
 • 4000 години исторически мистификации

4000 години исторически мистификации

 • Цена(при On-Line покупка): 19.99 лв
3.54 (11 ratings by Goodreads)

    Историята понякога страда от разстройство на паметта.

    Гърците ли са измислили демокрацията? Не е ли смъртта на Сократ едно прикрито самоубийство? Кой всъщност е свети Павел? От Назарет ли е бил Исус? Пътешествал ли е наистина Марко Поло? Коя е папеса Йоана? Кой преди нацистите създаде първите крематорни пещи? Кои държавници скриха болестите си от света? Можеше ли Първата световна война да завърши по-рано? Бил ли е Рузвелт наясно за японската атака срещу Пърл Харбър? Каква е истината за Ернесто Че Гевара? Каква е разликата между престъпленията на комунизма и тези на нацизма? Кои не се изненадаха от атентата от 11 септември? Войната в Ирак не е ли продукт на тройна измама? Муамар Кадафи и случаят с българските медицински сестри… и много други.

    „4000 години исторически мистификации“ е предизвикателна книга. Авторът Жералд Месадие шеговито ни намигва и ни кани да го придружим в едно вълнуващо разследване през вековете. Мисията е трудна, почти невъзможна: да се раздели зърното от плявата в човешката история; да се отсее истината от митовете, мистификациите и откровените лъжи, за които повечето от нас дори не подозират. Макар да живеем в ерата на информацията, ние все още сме заложници на митовете от миналите епохи, наложени от културата и образованието.

    Посветил години на изследвания, Жералд Месадие демонтира с кръстосани препратки една след друга вековни измислици, легенди, скалъпени истории, измами и манипулации.

Допълнителна информация
Автор
 • Жералд Месадие
 • Поредица
 • Автор Жералд Месадие
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Френски
  Оригинално заглавие 4000 ans de mystifications historiques
  Страници 400
  Размери 0.400kg
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история / 
  Код: 004.1829
  ISBN/Barcode: 9789546558657
  Производител: ИК БАРД ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка