XS
SM
MD
LG
XL
 • 21 урока за 21-ви век

21 урока за 21-ви век

 • Цена(при On-Line покупка): 29.00 лв
4.18 (165 ratings by Goodreads)
    В Sapiens той изследва нашето минало, в Homo Deus поглежда към нашето бъдеще. Сега един от най-големите новатори сред мислителите на планетата се обръща към настоящето, за да намери отговор на най-неотложните въпроси.
    Как компютрите и роботите променят смисъла на това да бъдеш човек? Как да се справим с епидемията от фалшиви новини? Имат ли все още значение нациите и религиите? На какво да учим децата си?
    21 урока за 21-ви век на Ювал Ноа Харари представлява визионерско проучване по най-належащите въпроси на деня в момент, когато навлизаме в неизследваната територия на бъдещето. Докато технологиите напредват по-бързо, отколкото можем да си представим, хакерството се превръща в тактика на войната, а светът се чувства по-поляризиран от всякога, Харари се изправя пред предизвикателствата на живота в лицето на постоянните и объркващи промени и повдига важните въпроси, които трябва да си зададем, за да оцелеем.
    В 21 глави – едновременно провокативни и проницателни – авторът надгражда идеите, изложени в предишните си книги, като разплита политически, технологични, социални и екзистенциални проблеми и ни дава насоки как да се подготвим за бъдеще, което ще е много различно от света, в който живеем сега. Как да запазим свободата на избора, когато големите данни ни наблюдават? Как ще изглежда бъдещата работна сила и как трябва да се подготвим за нея? Как да се справим със заплахата от тероризъм? Защо либералната демокрация е в криза?
    Забележителната способност на Харари да осмисля връзките между миналото на човечеството и пътя му напред завладява въображението на милиони читатели. В тази книга той ни подтиква да разсъждаваме за ценностите, смисъла на живота и личния ни принос в един шумен и несигурен свят.

    Ако съществуваше нещо като задължително ръководство за политици и идейни лидери, „21 урока за 21-ви“ век заслужава сериозно внимание. В този сборник от провокиращи есета Харари решава множество сложни проблеми в опит да отговори на един постоянен въпрос: какво се случва в света днес и какъв е дълбокият смисъл на тези събития?
    Бук Пейдж

    Завладяваща книга… Важен глобален разговор за това как да се справим с проблемите на 21-ви век.
    Бил Гейтс, „Ню Йорк Таймс Бук Ривю“

    Ювал Ноа Харари e израелски професор по история и автор на международни бестселъри. Книгите му са преведени на повече от 50 езика. Роден е на 24 февруари, 1976 г. Преподава в Катедрата по история на Еврейския университет в Йерусалим.
    Харари за пръв път се задълбочава и специализира в средновековната и военна история в проучванията си от 1993 до 1998 г. в Еврейския университет в Йерусалим. През 2002 г. завършва дипломирането си в Джийзъс Колидж, Оксфорд. 
    Сега специализира в световната история и макроисторическите процеси.
Допълнителна информация
Автор
 • Ювал Ноа Харари
 • Поредица
 • Автор Ювал Ноа Харари
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Твърда
  Националност Американска
  Оригинално заглавие 21 Lessons for the 21st Century
  Преводач Мариана Шипковенска
  Страници 288
  Размери 0.685kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  Социология, Политика /  История и Културология /  Науки /  Най-продавани  /  Най-доброто от 2019 /  Книги. / 
  Код: 200.2550
  ISBN/Barcode: 9786190104162
  Производител: ИЗТОК ЗАПАД
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Sapiens. Кратка история на човечеството
  Преди едва 100 000 години цели шест вида хора обитават Земята. Днес обаче има само един. Ние. Homo s..
   4.43

  Цена: 37.00 лв

  Homo Deus. Кратка история на бъдещето
  След световния успех на Sapiens. Кратка история на човечеството, авторът Ювал Ноа Харари представя т..
   4.26

  Цена: 35.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка