XS
SM
MD
LG
XL
Уважаеми клиенти, във връзка с частичното затваряне е възможно забавяне на доставката на поръчките ви. Благодарим ви за разбирането!
 • 21 урока за 21-ви век

21 урока за 21-ви век

 • Цена: 29.00 лв
  4.16 (253 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Ювал Ноа Харари
  Година на издаване:2019
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Националност:Американска
  Оригинално заглавие:21 Lessons for the 21st Century
  Преводач:Мариана Шипковенска
  Страници: 288
    В Sapiens той изследва нашето минало, в Homo Deus поглежда към нашето бъдеще. Сега един от най-големите новатори сред мислителите на планетата се обръща към настоящето, за да намери отговор на най-неотложните въпроси.
    Как компютрите и роботите променят смисъла на това да бъдеш човек? Как да се справим с епидемията от фалшиви новини? Имат ли все още значение нациите и религиите? На какво да учим децата си?
    21 урока за 21-ви век на Ювал Ноа Харари представлява визионерско проучване по най-належащите въпроси на деня в момент, когато навлизаме в неизследваната територия на бъдещето. Докато технологиите напредват по-бързо, отколкото можем да си представим, хакерството се превръща в тактика на войната, а светът се чувства по-поляризиран от всякога, Харари се изправя пред предизвикателствата на живота в лицето на постоянните и объркващи промени и повдига важните въпроси, които трябва да си зададем, за да оцелеем.
    В 21 глави – едновременно провокативни и проницателни – авторът надгражда идеите, изложени в предишните си книги, като разплита политически, технологични, социални и екзистенциални проблеми и ни дава насоки как да се подготвим за бъдеще, което ще е много различно от света, в който живеем сега. Как да запазим свободата на избора, когато големите данни ни наблюдават? Как ще изглежда бъдещата работна сила и как трябва да се подготвим за нея? Как да се справим със заплахата от тероризъм? Защо либералната демокрация е в криза?
    Забележителната способност на Харари да осмисля връзките между миналото на човечеството и пътя му напред завладява въображението на милиони читатели. В тази книга той ни подтиква да разсъждаваме за ценностите, смисъла на живота и личния ни принос в един шумен и несигурен свят.

    Ако съществуваше нещо като задължително ръководство за политици и идейни лидери, „21 урока за 21-ви“ век заслужава сериозно внимание. В този сборник от провокиращи есета Харари решава множество сложни проблеми в опит да отговори на един постоянен въпрос: какво се случва в света днес и какъв е дълбокият смисъл на тези събития?
    Бук Пейдж

    Завладяваща книга… Важен глобален разговор за това как да се справим с проблемите на 21-ви век.
    Бил Гейтс, „Ню Йорк Таймс Бук Ривю“

    Ювал Ноа Харари e израелски професор по история и автор на международни бестселъри. Книгите му са преведени на повече от 50 езика. Роден е на 24 февруари, 1976 г. Преподава в Катедрата по история на Еврейския университет в Йерусалим.
    Харари за пръв път се задълбочава и специализира в средновековната и военна история в проучванията си от 1993 до 1998 г. в Еврейския университет в Йерусалим. През 2002 г. завършва дипломирането си в Джийзъс Колидж, Оксфорд. 
    Сега специализира в световната история и макроисторическите процеси.
Допълнителна информация
Автор
 • Ювал Ноа Харари
 • Поредица
 • Автор Ювал Ноа Харари
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Твърда
  Националност Американска
  Оригинално заглавие 21 Lessons for the 21st Century
  Преводач Мариана Шипковенска
  Страници 288
  Размери 0.685kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  Социология, Политика /  История и Културология /  Науки /  Най-продавани  /  Най-доброто от 2020 /  Книги. / 
  Код: 200.2550
  ISBN/Barcode: 9786190104162
  Производител: ИЗТОК ЗАПАД
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Sapiens. Кратка история на човечеството
  Преди едва 100 000 години цели шест вида хора обитават Земята. Днес обаче има само един. Ние. Homo s..
   4.41

  Цена: 37.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка