XS
SM
MD
LG
XL
 • 13 седмици. Метод за ефективно планиране и управление на времето

13 седмици. Метод за ефективно планиране и управление на времето

 • Автор:Кал Нюпорт
  Година на издаване:2021
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 240

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 13.12.2023
   до краен адрес: 13.12.2023 - 15.12.2023

Блок схеми - как да ги използваме.

Използвайте силата на времевите блокове, за да се фокусирате върху истински важните неща в днешния свят, изпълнен с все повече разсейващи фактори.

Как някои от най-успешните хора на планетата, като Илън Мъск и Бил Гейтс, успяват да вършат толкова много работата? Отговорът е един - времевите блок схеми - метод за управление на времето с гарантирани резултати.

Питър Дракър и Бенджамин Франклин, доказали се като експерти по продуктивност, също са го прилагали. Основната идея е, че при силно ограниченото ни време списъците със задачи не вършат работа. Далеч по-ефикасно е да разделим работното и активното си време на блокове, посветени на конкретните дейности. По този начин по-лесно ще си осигурим часове за задълбочена работа, а незначителните задачки ще изпълняваме в спринтов режим. Времевите блокове ни дават възможност да се концентрираме върху една дейност в даден момент и да устояваме на разсейващите съблазни и настоятелните прекъсвания от имейла, социалните мрежи и безцелното сърфиране в интернет.

Вече петнайсет години Кал Нюпорт подчертава ползите от този метод. Сега за пръв път тази фундаментална система е представена под формата на дневен планер, чрез който лесно ще приоритизираме задачите си и ще се фокусираме върху истински важните неща.

В увода авторът разяснява основите на ефективното разпределение на времето. Следват страници, разделени на решетка, чрез която лесно ще съставяте дневните си графици и ще можете да ги адаптирате към променящите се обстоятелства. Тези дневни страници се допълват от седмични страници, включващи вдъхновяващи идеи за продуктивността, които ще ви мотивират да обмислете и планирате предстоящата седмица. В горната част на всяка страница има кутийка "денят е приключил" - отметката в нея отбелязва физическия и психическия финал на деня ви. Този ритуал е любим на привържениците на системата.

Кал Нюпорт е преподавател по компютърни науки в университета в Джорджтаун и автор на книги, преведени на над трийсет езика. Пише и статии за пресечната точка на дигиталните технологии и културата за New Yorker, WIRED и New York Times. Подкастът му "Deep Questions" се радва на огромен интерес.

Книгата е част от поредицата "Locus Spiritualis" на издателство "Intense".

Допълнителна информация
Автор
 • Кал Нюпорт
 • Поредица
 • Автор Кал Нюпорт
  Година на издаване 2021
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 240
  Размери 0.300kg (13cm x 20cm)
  Категория Книги /  Самопомощ, Самоусъвършенстване / 
  Код: 0132.00340
  ISBN/Barcode: 9789547833555
  Производител: INTENSE
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка