XS
SM
MD
LG
XL
 • Сто и една годишният старец, който твърде много размишляваше Кн. 2

Сто и една годишният старец, който твърде много размишляваше Кн. 2

 • Цена(при On-Line покупка): 18.00 лв
3.72 (208 ratings by Goodreads)
    На сто и първия си рожден ден Алан Карлсон се намира на остров Бали заедно със старата си дружка, дребния мошеник Юлиус Юнсон, с когото решават да се поразходят с балон - който, естествено, се спуква и ги отнася в морето, където ги прибира севернокорейски кораб, пренасящ какво? - ни повече, ни по-малко обогатен уран.

    Оттук започват приключенията на двамата приятели, които ги отвеждат от Северна Корея в САЩ, Кения, Танзания, Дания и най-сетне в родната Швеция. Пътят им се пресича с Доналд Тръмп, Ангела Меркел, външния министър на Швеция, без да броим всякаквите нацисти и националисти, които се опитват да ги пречукат. Запознават се и с индиец с непроизносимо име, и със собственичка на погребална агенция, в която Юлиус се влюбва.

    Междувременно в ръцете им попада още един кашон обогатен уран, който в крайна сметка предават в ръцете на когото трябва. За да не стане някоя беля. Всичко това коства немалко умствени усилия на нашия старец, който пък е влюбен в своя таблет и който в края на приключението си казва с несвойствено му чувство за самокритичност: „Твърде много размишлявам“.
    
    Освен изключително забавния сюжет и изключителното чувство за хумор, с което е развит, „Сто и една годишният старец“ е и книга, която ни предлага истински геополитически анализ на съвременния свят от гледната точка на един истински шведски демократ. Чисто удоволствие за читателя.

    След двайсетгодишна кариера като журналист, медиен консултант и телевизионен продуцент шведският писател  Юнас Юнасон  (р. 1961) решава да започне нов живот. Продава цялото си имущество в Швеция и се премества в малко градче край езерото Лугано в Швейцария, където се отдава на писане и след три години издава първия си роман... и първия си шедьовър: „Стогодишният старец, който скочи през прозореца и изчезна“.
Допълнителна информация
Автор
 • Юнас Юнасон
 • Поредица
 • Стогодишният старец
 • Автор Юнас Юнасон
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Шведска
  Оригинално заглавие Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket
  Поредица Стогодишният старец
  Преводач Радослав Папазов
  Серия Съвременна европейска проза
  Страници 416
  Размери 0.380kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза /  Най-продавани  /  Любими романи / 
  Код: 015.1896
  ISBN/Barcode: 9786190203919
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка