XS
SM
MD
LG
XL
 • Човекът на бъдещето - книга 7. Възпитание на родителите - част пета

Човекът на бъдещето - книга 7. Възпитание на родителите - част пета

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:С. Н. Лазарев
  Година на издаване:2012
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 268
"Човекът на бъдещето" - книга 7, част пета от поредицата "Възпитание на родителите"

В тази книга е отделено внимание на духовното състояние на родителите, тъй като както пише С. Н. Лазарев главният фактор за възпитанието на децата е посоката, в която се движат родителите им, целите, към които се стремят и смисълът на живота, който те изповядват. За детето това е главното.
Има още един важен фактор - това, как се държат родителите, как се отнасят един към друг. И последното - житейският опит на родителите и другите предци, тяхното емоционално и поведенческо родословие.
Според С.Н.Лазарев, това което обикновено наричаме възпитание на децата, тоест съветите, нравоученията, възпитаването на навици е само пет-десет процента от въздействието върху тях. Останалото се определя от вътрешното състояние и от поведението на родителите. Най-главният опит детето придобива на нивото на чувствата, в подсъзнанието. Затова С.Н.Лазарев казва, че не бърза да преминава към практическите съвети - всяка практика се изгражда върху фундамента на теорията и за да преминеш към нея, трябва добре да усвоиш тази теория.

"Всичко, което ще се случи с нас, се определя от това, което чувстваме в дадената секунда. В нашето отношение към околния свят, към себе си и към Бог се крие бъдещето ни. Най-мистичните завои на съдбата, най-ужасните нещастия, както се оказва, винаги са следствие от нашия мироглед, нашите чувства и нашето поведение. Сега за това говорят вече не само отделни изследователи, за това говорят киното и театърът, политиците и икономистите. За това все по-настойчиво ни напомнят събитията в околния свят. Това, което става в душата на всеки човек днес, ще бъде реализирано като щастие или нещастие след няколко дни, месеца или години. Нещо повече, потомците ни, наследявайки нашите емоции, в значителна степен наследяват и нашите съдби. Нашият свят най-накрая помъдрява и много хора започват да забелязват връзката между чувствата, здравето и съдбата. Може би се намираме в навечерието на всеобщо прозрение?"
С.Н.Лазарев
Допълнителна информация
Автор
 • С. Н. Лазарев
 • Поредица
 • Автор С. Н. Лазарев
  Година на издаване 2012
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 268
  Размери 0.290kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Психология и философия /  Самопомощ, Самоусъвършенстване /  За родители /  Възпитание / 
  Код: 0017.00829
  ISBN/Barcode: 9783941622722
  Производител: ИнфоДАР
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка