XS
SM
MD
LG
XL
 • Казанската звезда

Казанската звезда

 • Цена: 12.00 лв
  4.01 (23 ratings by Goodreads)
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Ева Ибътсън
  Година на издаване:2014
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 404
Бедна и немощна старица изживява последните си дни на тавана у богати роднини във Виена. Умирайки, оставя прашен сандък на единственото същество, отнесло се с внимание към нея - Аника. А в сандъка са реликвите на нейната младост и на нейната любов - стари театрални костюми и имитации на скъпоценни накити. Сред които и имитация на "Казанската звезда" - диаманта на диамантите. Защото старицата е била кралица на парижките сцени.
Прашният сандък ще преобърне съдбата на малката Аника - намерена като бебе в една алпийска църквица и отгледана с много любов в спокойния и уютен дом на семейство ексцентрични професори. Ще се появи една красива и елегантна майка, пред Аника ще разтвори врати старинно семейно имение далеч на север, ще последват срещи с достолепни аристократи в скъпи курорти, ще изникне и смъртна опасност... Докато Аника открие, че истинските ценности в живота не са увити в лъскава хартия.

Книгата "Казанската звезда" е номинирана за Медала "Карнеги" и е удостоена със Сребърната награда за детска литература на британската Асоциация на издателите.
Допълнителна информация
Автор
 • Ева Ибътсън
 • Поредица
 • Автор Ева Ибътсън
  Година на издаване 2014
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 404
  Размери 0.320kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Детска литература /  Детско-юношеска литература / 
  Код: 154.317
  ISBN/Barcode: 9789543572663
  Производител: ЕМАС
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка