XS
SM
MD
LG
XL
Уважаеми клиенти, във връзка с частичното затваряне е възможно забавяне на доставаката на поръчките ви. Благодарим ви за разбирането!

История и Културология

За сравнение (0)


Алманах. Традиции и празници на българите

Цена: 34.90 лв

Югославската трагедия

Цена: 16.99 лв

Югославия. Мир, война, разпадане

Цена: 18.00 лв

Шепотът на гигантите

Цена: 25.00 лв

Чърчил и Оруел: Борбата за свобода

Цена: 16.90 лв

Четите в България

Цена: 14.95 лв

Чернобилска молитва

Цена: 18.00 лв

Цар Теодор Светослав от рода Тертер

Цена: 8.00 лв

Цар Калоян Ромеоубиеца

Цена: 8.00 лв

Цeнaтa нa пoбeдaтa

Цена: 18.00 лв

Холокостът

Цена: 29.00 лв

Феноменът Виктор Орбан

Цена: 13.00 лв

Фауда. Колапсът на Близкия изток

Цена: 18.00 лв

Умри, но се дръж! Зад нас е Москва

Цена: 18.99 лв

Триумфът на твореца

Цена: 17.00 лв 11.90 лв

Третият райх в 100 предмета

Цена: 39.00 лв

Показани са 1 до 16 от 2350 (147 страници)

Разделът е подходящ както за специалисти в областите История и Културология, така и за всеки, който търси интригуващи заглавия, лежащи на реални факти и изминали събития. Нашият богат каталог от заглавия ще задоволи любопитството и на най-любознателните читатели.

История на България


Енциклопедиите и справочниците в този раздел дават възможност на читателите да се запознаят с историята на България от самото ѝ създаване до наши дни. Ще получите конкретна информация за всеки изминал век и неговата специфика, както и кои са неговите знаменити личности и събития. Трудовете на историците ще Ви дадат информация, поднесена по максимално обективен начин, за хилядолетното минало на нашия народ, неговата държавност и култура. Тук ще намерите подробни разработки и трудове за  5-те основни периода от историята на българските земи:

 • Праистория;
 • Античност;
 • Средновековие;
 • Османско владичество;
 • Съвременна история.

Пътуване през световната история


Преживейте вълнуващите битки и походи на велики завоеватели. Запознайте се с историята на знатни и достойни мъже и жени, останали в световната история благодарение на своите решения и дела. Проследете развитието на човечеството от най-ранните му години до наши дни. Задоволете любопитството си с множество факти за значими исторически събития и личности. Изчерпателният и ясен стил, множеството карти, снимки и цветни илюстрации на заглавията в този раздел са подходящи за читатели от всички възрасти. Тук ще намерите заглавия посветени на:

 • Праистория;
 • Древност (включително Античност);
 • Древен Рим;
 • Древна Гърция;
 • Средновековие - началото на епохата на Великите географски открития;
 • Ново време;
 • Съвременна история.

Научете повече за военната и социалната история на човешките общества: конфликти, войни и военни действия, включително битки, военни стратегии и оръжия, както и как обществата са се адаптирали и променяли в исторически план.

Защо booktrading.bg


В сайта на Буктрейдинг можете да проследите наличностите на желаните от вас продукти, независимо дали искате да отидете на място във физическите ни книжарници или да направите поръчка си онлайн. Ако изпитвате затруднения или имате въпроси, не се колебайте да се обърнете към нашите консултанти - те са на ваше разположение.
Повече
Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка