XS
SM
MD
LG
XL
 • Вишнево клонче

Вишнево клонче

 • Цена(при On-Line покупка): 16.00 лв
4.19 (22 ratings by Goodreads)
Във „Вишнево клонче“ Япония разцъфва в цялото си пъстро многообразие като ароматен вишнев цвят. Мирогледът на японците, самобитната им култура, хармоничната връзка с природата, философията на ритуалите им са клончета от голямото национално дърво, които от векове събуждат любопитството и подхранват въображението.

Още от първите страници на тази книга познавачът на японската душа Всеволод Овчинников отваря вратата към истинската Япония и ни повежда на пътешествие от древността до съвремието, като дава отговор на многобройните въпроси, които изникват по пътя. Защо стремежът към хармония е толкова важен за японците? Защо раждането се празнува по шинтоисткия ритуал, а погребенията се извършват по будистки обреди? В какво се изразява дългът пред вишните сакура? И защо мълчанието е по-красноречиво от думите?

Публикувана за първи път през 1971 г., „Вишнево клонче“ представлява необятен извор на познания за живота на японците и предлага изключителната възможност да се направи паралел между минало и настояще, между традиции и съвременност, които в Япония и до днес съжителстват в особено единство.
Допълнителна информация
Автор
 • Всеволод Овчинников
 • Поредица
 • Автор Всеволод Овчинников
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 256
  Размери 0.330kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история / 
  Код: 257.145
  ISBN/Barcode: 9786197300390
  Производител: ВАКОН
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка