XS
SM
MD
LG
XL
 • Тенденциозни

Тенденциозни

 • Автор:Шерил Аткисън
  Година на издаване:2022
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 328

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 20.07.2024
   до краен адрес: 20.07.2024 - 22.07.2024

Как новинарските медии ни научиха да обичаме цензурата и да мразим журналистиката.

През последните четири години носителката на петкратна награда Еми за разследваща журналистка и автор на бестселъри на Ню Йорк Таймс - Шерил Аткисън събира и анализира тревожни инциденти, проследяващи шокиращото прехвърляне на властта на това, което преди бяха най-уважаваните новинарски организации на планетата. За пръв път водещи новинарски ръководители и репортери, представляващи всички големи национални телевизионни новини - от ABC, CBS, NBC и CNN до FOX и MSNBC - говорят откровено, доверявайки се на Аткисън за смъртта на новините, каквито някога са ги познавали. Тяхната загриженост надхвърля партийните разделения.

Когато фактите не отговарят на техния Наратив, медиите изоставят фактите, а не Наратива. На практика всяка информация, която получавате чрез медиите, е била фризирана, оформена, курирана и манипулирана, преди да стигне до вас. Някои от медиите са изцяло цензурирани. Вече не може да се разчита, че новините отразяват всички факти. Вместо да ни кажат какво се е случило вчера, те ни казват какво е новото в предварително опакованата сапунена опера, която наричат новини.

Най-страшното от всичко е, че широка кампания в медиите убеди много американци не само да приемат, но и да изискват цензура над журналистиката. Това е гениален удар от страна на онези, които се стремят да влияят на общественото мнение: подкопават общественото доверие в новините, след което настояват за куриране на информацията и гадаене на истината. Мисленето не е за вас. Те ще решат кои досадни факти не трябва да минават през бюрото ви, като ги обявят за неверни, неуместни, развенчани, опасни или извън границите.

Стигнахме до състояние на пълен абсурд, когато школите по журналистика учат студентите, че тяхната собствена, лична истина или избрани Наративи са по-важни от реалността. В Тенденциозни Аткисън се задълбочава в езика на пропагандистите, постоянството на фалшивите медийни Наративи, движещите сили зад днешната опасна смесица от факти и мнения, изоставянето на журналистическата етика и новата Оруелова дефиниция за това, какво означава да се съобщават новините.

Допълнителна информация
Автор
 • Шерил Аткисън
 • Поредица
 • Автор Шерил Аткисън
  Година на издаване 2022
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 328
  Размери 0.400kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Тайни, Загадки / 
  Код: 0370.00216
  ISBN/Barcode: 9789542902973
  Производител: ДИЛОК
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка