XS
SM
MD
LG
XL
 • Социалното познание: Контури на рефлексията

Социалното познание: Контури на рефлексията

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Владимир Илиев
  Година на издаване:2008
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 184
Живеенето в риск се превръща в норма на съществуване, а не в изключение. В днешния свят се обръща по-голямо внимание на въпросите за риска и девиантността. Рискът трябва да не се възприема еднозначно било като опасност, било като шанс, и да се приеме рефлексивна позиция за разбиране на всеки риск като съвкупност на отрицателни и положителни характеристики, което е много по-достоверно и разширява възможностите за неговата регулация. От способността ни да се адаптираме към живеене в условия на риск в много отношения зависи дали ще съумеем да превърнем обществото в активен субект на положителни изменения. Така способността за рефлексия на риска и девиантността се превръща в жизненоважно културно и комуникативно средство за оцеляване и постигане на собствените цели. Рефлексивната култура става важна част от цялостната култура на обществото и на индивидите за справяне с живота. Мениджмънтът на риска трябва да бъде насочен към бъдещето.

Книгата "Социалното познание" разглежда рефлексията като инструмент за познание на социалния свят, главно на социални явления, отличаващи се със значителна сложност, като риска, девиантността, конфликта и дискурса. Подходяща е за студенти и научни работници в областите на психология, философия, педагогика, право, журналистика, публична администрация и пр. и препоръчителна и за всички, които се интересуват от социалното познание.

Владимир Илиев е доктор по психология, член на Съюза на учените в България. Работи в областта на социалната комуникация и поведение. Автор е на книгите "Психология на разговора", "Общуването: същност, динамика и развитие", "Риск и общуване", "Комуникативна култура" (съавтор).
Допълнителна информация
Автор
 • Владимир Илиев
 • Поредица
 • Автор Владимир Илиев
  Година на издаване 2008
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 184
  Размери 0.255kg (21cm x 15cm)
  Категория Книги /  Езотерика и духовни учения /  Философия /  Науки / 
  Код: 0160.00081
  ISBN/Barcode: 9789549933901
  Производител: ЛЕГЕ АРТИС ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка