XS
SM
MD
LG
XL
 • Иван Костов: Политиката отвътре

Иван Костов: Политиката отвътре

 • Автор:Иван Костов
  Година на издаване:2022
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Страници: 400

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 17.07.2024
   до краен адрес: 17.07.2024 - 19.07.2024

В „Политиката отвътре“ с конкретни примери са обяснени често непонятни за обикновените граждани процеси, които формират едно демократично общество, а също и това колко по-сложни са тези процеси в страна, която все още се намира в преход, и особено на фона на световни трансформации и катаклизми. 

„Политиците у нас не разбират важното, че демокрацията и пазарната икономика са органично цяло – едното не може да замести другото. Няма демокрация без пазарна икономика и обратно, без демокрация икономиката става джунгла, в която господстват монополи и престъпност.“

Политиката е в криза - не само в България, но и по света. Все повече хора я възприемат като злоупотреба с власт, като корупция и измама, а не като служба на обществото. Все повече я разбират като обслужване на конкретни интереси, вместо провеждане на реформи, спазване на принципи и прилагане на идеи. „В дните, когато приключвам този текст, е все по-очевидно, че почти навсякъде политиката затъва в популизма“, предупреждава Иван Костов.

В тази книга министър-председателят на България в периода 1997 - 2002 г. споделя своя опит, разказва за допуснатите грешки, но и за верните решения, въвели България в общността на свободните и развити държави. Авторът посочва причините страната ни да остава пленена от мафията, противопоставила се яростно на всеки опит за налагане на върховенство от закона; описва превземането на съдебната власт, службите за сигурност и медиите, спирането на реформите, подменянето на истината и носталгията по комунизма, заради които преходът остава недовършен и българската демокрация в криза.

„Политиката отвътре“ не е само разказ за прехода. Тя е учебник по политическо достойнство.

Допълнителна информация
Автор
 • Иван Костов
 • Поредица
 • Автор Иван Костов
  Година на издаване 2022
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 400
  Размери 0.410kg (16cm x 23cm)
  Категория Книги /  Социология, Политика / 
  Код: 0033.37440
  ISBN/Barcode: 9789542840381
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Свидетелства за прехода (1989-1999)
      Драматичното десетилетие на прехода през погледа на държавника, реформатора,..
   4.33

  Цена: 22.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка