XS
SM
MD
LG
XL
 • Ние сме нашият мозък

Ние сме нашият мозък

 • Автор: Дик Сваб
 • Цена(при On-Line покупка): 18.00 лв
3.86 (125 ratings by Goodreads)
Именити учени от цял свят се стремят да разгадаят тайните на мозъка. Сред тях се откроява Дик Сваб (р. 1944 г.), професор по невробиология към Амстердамския университет и директор на Нидерландския институт за мозъчни изследвания в продължение на 30 години. През 1985 г. основава Нидерландската мозъчна банка, която ръководи до 2005 г. Днес той е гост-професор в Дружеството за научни изследвания „Макс Планк“ в Мюнхен, Станфордския университет и Университета в Ханджоу, Китай.

Зад паравана на нашия череп в резултат на множество биологични процеси възниква индивидуалността ни. Човешкият мозък – тази органична маса, тежаща килограм и половина, снабдена с над 100 милиарда нервни клетки – съхранява информация, направлява тялото и формира съзнанието. В него се разиграва онова, което прави всеки от нас уникален.

Дик Сваб ни повежда на удивително пътешествие из най-сложно устроения човешки орган от развитието в майчината утроба до неизменния му край. С тази изчерпателна, задълбочена биография на мозъка, превърнала се в световен бестселър, той отправя научно послание не само към специалистите по неврология и психология, но и към всички, любопитни да узнаят как действа сивото им вещество.
Допълнителна информация
Автор
 • Дик Сваб
 • Поредица
 • Автор Дик Сваб
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 448
  Размери 0.412kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Медицина, Здраве /  Науки /  Биология / 
  Код: 015.1746
  ISBN/Barcode: 9786190201465
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка