XS
SM
MD
LG
XL
 • Ефективните родители

Ефективните родители

 • Автор:Милена Манова
  Година на издаване:2023
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 264

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 25.07.2024
   до краен адрес: 25.07.2024 - 27.07.2024

Да бъдеш родител, е трудно. Може би най-трудната житейска задача. Понякога изморява, понякога е възможно да съжалявате, да се чувствате виновни, да грешите. Книгата „Ефективните родители“ на психотерапевта Милена Манова може да ви успокои: Не сте единствени. И това минава. 

Добре е да знаем, че каквото и да правим, непременно ще сгрешим, защото децата възприемат света от перспективата на детското емоционално съзнание. А то е различно от нашето. Предложенията, теорията, упражненията, притчите, таблиците и примерите в тази книга биха могли да ви помогнат да разберете по-добре детското емоционално състояние, а и своето собствено, така че по-лесно да намерите успешните сценарии за вашето дете.

Милена Манова запознава читателите на достъпен език с голям брой важни за родителството концепции, като житейския сценарий и неговите елементи. Тя разглежда и конкретни житейски ситуации и обсъжда близки до всеки родител теми и проблеми, като стимулите и наказанията, дневния режим на детето, йерархията в семейството, лошото поведение, гнева и тръшкането, а също и проблеми като дефицита на внимание и хиперактивността.

Крайната ни цел е да отгледаме благополучни деца с добра самооценка, които да пресъздадат атмосферата на благополучие в бъдещите си семейства. 

 Творбата има висока научна стойност и в същото време е написана увлекателно и достъпно. Представени са редица практически дейности и стратегии, които превръщат интересното четиво в инструмент, който предлага ефективни решения за редица ежедневни ситуации, с които се сблъскват повечето семейства при възпитанието и взаимодействието със своето дете.

Проф. д-р Неда Балканска, СУ „Св. Климент Охридски, ФНОИ, катедра „Специална педагогика“

В своята книга Милена Манова ни разкрива същността на семейните взаимоотношения чрез понятията на транзакционния анализ като чрез илюстрации и примери успява да предаде по деликатен и интересен начин сложността на формирането на човешката личност.

Доц. д-р Наташа Ангелова, ръководител катедра Психология в ЮЗУ „Неофит Рилски”, Благоевград

Допълнителна информация
Автор
 • Милена Манова
 • Поредица
 • Автор Милена Манова
  Година на издаване 2023
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 264
  Размери 0.290kg (16cm x 23cm)
  Категория Книги /  За родители /  Възпитание / 
  Код: 0033.37628
  ISBN/Barcode: 9789542843481
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка