XS
SM
MD
LG
XL
 • Златният дъжд: Три мистерии от античността

Златният дъжд: Три мистерии от античността

 • Цена(при On-Line покупка): 20.00 лв
"Златният дъжд" съдържа три сюжетно свързани мини романа, които, повече или по-малко, принадлежат на криминалния жанр и чието действие се развива през 193 и 207 г. сл. Хр. в Рим, Антиохия, Александрия и Мемфис. Трите произведения оформят едно цяло, защото са тематично свързани и главните действащи лица са едни и същи.

ИМПЕРАТОР КОТРИКС -ЯНУАРИ - МАРТ, 193 Г. СА. ХР., РИМ. ПРЕТОРИАНСКИ ГВАРДЕЙЦИ ВИЛНЕЯТ В РИМ. ДОКАТО ИМПЕРА­ТОРСКИТЕ ГЛАВИ ПАДАТ ЕДНА СЛЕД ДРУГА.

Книгата описва един от най-бурните и скандални епизоди в исто­рията на Рим, когато се случва цяла поредица от държавни преврати и само за няколко месеца трима императори сядат на престола (Комод, Пертинакс, Дидий Юлиян). Това е разказ на очевидец и пряк участник в тези драматични събития и предлага интересен поглед към политическия живот в онези времена.

ДНИТЕ НА КИБЕЛА-22 МАРТ. 207 Г. СА.ХР.. РИМ.

СЕНАТОРСКИ СИН Е НАМЕРЕН УБИТ ПРЕД ДОМА СИ. СЛЕД КАТО Е ОГРАБИЛ ХРАМА НА ВЕЛИКАТА МАЙКА.

Тиберий, известен още и с прозвището си Крадеца на съкровища, при­ближен на императора Септимий Север, е натоварен с деликатното разследване на убийството на сенаторски син. Самият Тиберий решава да тръгне по стъпките на жертвата и на свой ред да проник­не в храма, в опит да попадне на загадъчния убиец. Разследването, обаче, претърпява няколко знаменателни обрата.

СИРЕНА-21 АВГУСТ. 207 Г. СА.ХР., АЛЕКСАНДРИЯ. ЕГИПЕТ.

ПРИЗРАЧНА ЖЕНСКА ФИГУРА СЕ СТОПЯВА ПО ЗАЛЕЗ В ГРАД ПАЛМИРА, ЗА ДА СЕ ПОЯВИ КАТО СЯНКА ПОД ПЪЛНАТА ЛУНА КРАЙ ПИРАМИДИТЕ.

Един от най-близките приятели на Тиберий, Котрикс, се сблъсква със загадъчна и могъща гилдия морски търговци, а в същото време е измъ­чван от призрачното присъствие на невидима жена. Преследвайки враговете си и привлечен от тайнствената жена, той се озовава в Египет, най-напред в град Александрия, а после и в Мемфис.
Допълнителна информация
Автор
 • Владимир Сунгарски
 • Поредица
 • Автор Владимир Сунгарски
  Година на издаване 2012
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 488
  Размери 0.700kg (24cm x 17cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Българска проза / 
  Код: 097.030
  ISBN/Barcode: 9789545531279
  Производител: ПАРАДОКС
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка