XS
SM
MD
LG
XL
 • Здравен справочник на град София

Здравен справочник на град София

 • Цена(при On-Line покупка): 6.99 лв
От 2000 г. досега са издадени седем здравни каталога за София. Нито един от тях обаче, не е пълен и актуален. Затова група специалисти по здравен мениджмънт - лекари, икономисти и юристи, използвайки всички данни за състоянието и дейността на лечебните заведения в София, получени от:
Министерството на здравеопазването
Националния център по здравна информация
Националния център по опазване на общественото здраве
Националния статистически институт
Националния осигурителен институт съвместно с Международния институт по здравеопазване и здравно осигуряване и Книгоиздателска къща "Труд", се зае с нелеката задача да поднесе на софиянци една актуална и много подробна картина на всичко, ставащо в сферата на здравеопазването в София.
Най-ценното в изданието са както данните за възможностите, така и сравнителният анализ на медико-статистическата и икономическата информация за дейността на софийските лечебни и здравни заведения.
Немалка част от това издание е предназначена за пациентите, гражданите и специалистите от други сфери, на които предстои трудната задача да се ориентират във всички задължения и процедури, необходими за адекватното медицинско обслужване.
Тук е поместена информация за това как всеки лесно да се ориентира при избор на подходящо лечебно заведение, както и на личен лекар, как да поиска направление за специализирана извънболнична помощ и какви са правата и задълженията му като пациент. В днешното време на постоянни промени в законодателството по отношение на здравеопазването настоящият справочник ще даде светлина за пациентите по редица въпроси, свързани с документацията, клиничните пътеки и избора на лечебно заведение.
От изданието ще стане ясно от какво боледуват и умират софиянци, по колко средства отделят болниците за храна и лекарства на пациентите, какъв е техният персонал, какви са видовете клиники и отделения, видовете специалисти и тяхната квалификация, кои заболявания се лекуват в тях, какъв е относителният им дял в лечението на различните заболявания в София, с каква апаратура разполагат, ценоразписите им за платени услуги и още много полезна информация.
Допълнителна информация
Автор
 • Надежда Делева - съставител
 • Поредица
 • Автор Надежда Делева - съставител
  Година на издаване 2006
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 252
  Размери 0.480kg (24cm x 22cm)
  Категория Книги /  Медицина, Здраве /  Медицински справочници / 
  Код: 014.0437
  ISBN/Barcode: 9789545286377
  Производител: ТРУД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка