XS
SM
MD
LG
XL
Уважаеми клиенти, във връзка с частичното затваряне е възможно забавяне на доставката на поръчките ви. Благодарим ви за разбирането!
 • Залез и упадък на Римската империя - том 4-ти

Залез и упадък на Римската империя - том 4-ти

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Едуард Гибън
  Година на издаване:2003
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 668
"Вниманието на читателя ще бъде привлечено от историята за залеза и упадъка на Римската империя - най-великия и може би най-ужасен епизод в историята на човечеството. Множество каузи, прогресивни идеи и любопитни случки, запазени в летописите, бяха съпоставени: изкусната политика на Цезар, който дълго е поддържал образа на свободната република; безпорядъка, причинен от военния деспотизъм; възникването, установяването и сектите в християнството; основаването на Константинопол; раздорите в монархията; инвазията и заселването на варварите от Германия и Скития; въвеждането на гражданско право; характерът и религията на Мохамед; пожизненият суверенитет на папите; възстановяването и разрушаването на Западната империя на Шарлеман; кръстоносните походи на романите на Изток; завладяването на сарацините и турците; гибелта на гръцката империя; държавата и преобразуването на Рим през средните векове.
Между развалините на Капитолия аз за първи път замислих идеята за тази работа, която занимаваше и вълнуваше живота ми близо 20 години. Предоставям я на любопитството и безпристрастието на публиката."

27 юли 1787 г.
Лозана
Едуард Гибън
Допълнителна информация
Автор
 • Едуард Гибън
 • Поредица
 • Автор Едуард Гибън
  Година на издаване 2003
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 668
  Размери 0.000kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история / 
  Код: 011.247
  ISBN/Barcode: 954607618X
  Производител: ЛИК
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка