XS
SM
MD
LG
XL
 • Вредата от самолечението

Вредата от самолечението

 • Цена(при On-Line покупка): 5.00 лв
Проблемът за вредните последици от самолечението напоследък става все по-актуален, тъй като в световен мащаб се наблюдава увеличаване на консумацията на лекарства без лекарско предписание, а по собствена инициатива.

Задачата, която си поставя авторът, е от научна позиция и на основата на богат личен опит, да даде колкото е възможно по-пълна представа за разнообразните и в повечето случаи тежки странични ефекти на лекарствата при тяхната самоволна употреба. Аргументирано е защитена тезата, че лекарствата са полезни само тогава, когато тяхното назначение от лекар е продиктувано от очевидна необходимост.
Професор д-р Петър Манолов, доктор на медицинските науки, е изтъкнат фармаколог, клиницист и фитотерапевт. Създател е на лекарствени средства със синтетичен и природен произход. Автор е на редица монографии, съавтор на учебници за студенти и лекари. Има над 200 научни труда, на 20 авторски свидетелства за изобретения. Ръководил е създадената за първи път у нас Клиника по фитотепрапия към Медицинската академия в София.
Допълнителна информация
Автор
 • Проф. д-р Петър Манолов
 • Поредица
 • Автор Проф. д-р Петър Манолов
  Година на издаване 2008
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 80
  Размери 0.000kg (17cm x 11cm)
  Категория Книги /  Медицина, Здраве /  Медицински справочници / 
  Код: 037.139
  ISBN/Barcode: 9789546721006
  Производител: КОЛХИДА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка