XS
SM
MD
LG
XL
 • Великият дизайн

Великият дизайн

 • Автор:Стивън Хокинг, Ленард Млодинов
  Година на издаване:2012
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Страници: 224

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 03.12.2022
   до краен адрес: 03.12.2022 - 05.12.2022
Във „Великият дизайн” авторите обясняват, че според квантовата теория Вселената няма само едно съществуване и история, а напротив - всички възможни истории на Вселената съществуват едновременно. Когато се приложи към цялата Вселена, тази концепция подлага под въпрос идеята за причина и следствие. Но според подхода „отгоре надолу” към космологията, описан от Хокинг и Млодинов, фактът, че миналото няма точно определена форма означава, че ние създаваме историята, като я наблюдаваме, а не че историята създава нас. Авторите обясняват също, че ние самите сме продукт на квантови флуктуации в самата зора на Вселената и показват как квантовата теория предсказва „мултивселената” – идеята, че нашата вселена е само една от многото вселени, възникващи спонтанно от нищото и всяка с различни природни закони.

Наред с това Хокинг и Млодинов подлагат на съмнение общоприетата концепция за реалност и предлагат „моделно зависима” теория на реалността като най-доброто, което можем да се надяваме да открием. Авторите завършват с категоричната оценка, че М-теорията, обясняваща законите, управляващи нас и нашата вселена, в момента е единственият кандидат за завършена „теория на всичко”. Ако бъде потвърдена, посочват те, това ще бъде онази единна теория, която Айнщайн се е опитвал да разработи - върховният триумф на човешкия разум.

Сбит, изненадващ и богато илюстриран пътеводител към открития, променили разбирането ни за Вселената, и поставящ под въпрос някои от най-съкровените ни вярвания, „Великият дизайн” е книга, която ще ни информира (и провокира) като никоя друга.
Допълнителна информация
Автор
 • Стивън Хокинг, Ленард Млодинов
 • Поредица
 • Автор Стивън Хокинг, Ленард Млодинов
  Година на издаване 2012
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 224
  Размери 0.640kg (22cm x 15cm)
  Категория Книги /  Науки / 
  Код: 0004.01226
  ISBN/Barcode: 9546552136
  Производител: Бард
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Седем кратки беседи по физика
  Тези беседи са предназначени за читатели, на които съвременната наука е слабо позната или съвсем чуж..
   3.97

  Цена: 12.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка