XS
SM
MD
LG
XL
 • Вдъхновен от Стивън Кинг
  -50 %
 • Вдъхновен от Стивън Кинг

Вдъхновен от Стивън Кинг

 • Цена(при On-Line покупка): 50.00 лв 25.00 лв
  Промоцията е валидна за онлайн поръчки до изчерпване на наличността и не се комбинира с други отстъпки
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Петър Станимиров
  Година на издаване:2011
  Език: Български / Английски
  Корица: Твърда
  Страници: 64
Луксозният колекционерски албум "Вдъхновен от Стивън Кинг" на Петър Станимиров е събитие с кралски размери! Той е за вас, фенове на Краля на ужаса, но и за вас, фенове на Станимиров. Това е вашата Кула, вашият ка-тет, вашето сияние; отвъд булото на мъглата ви очакват озъбени клоуни, невръстни вампири и психопати убийци, а през очите на дракона ще видите тъмната половина на Кинг. Ще изживеете нещо незабравимо и специално, защото "Вдъхновен от Стивън Кинг" е пътеводител от света на най-зловещите и провокативни кошмари, съновидения и неизживени спомени, които ще разкрият една вдъхновяваща, артистична и достойна форма на изкуството... А изкуството има една безценна характеристика. То е живо и никога няма да умре!

Петър Станимиров е творчески посланик на три поколения. През 80-те години на миналия век той е един от художниците в емблематичното списание "Дъга" - комиксов единак от времето преди Прехода и важен, сравнително ранен етап от развитието на поп културата в България. Пътят на Станимиров минава от комикса в книгоиздаването и в началото на 90-те години у нас се появяват първите произведения на Стивън Кинг, утвърдени с визуалния и стилистичен печат на Peter Stan.

Станимиров не просто рисува, вдъхновен от Кинг; той е човекът, изцяло отговорен за навлизането и налагането на писателя на българския книжен пазар. В този смисъл Станимиров е едновременно художник, издател и популяризатор на Кинг, при това във време на промени, когато читателската публика на едри глътки утолява жаждата си за (какъвто и да е) Западен арт. Наред с Кинг, със слава се увенчава и самият Станимиров - името му става визуален и дори семиотичен синоним на Краля, а рисунките му се превръщат в разпознаваеми и ключови символи на цяла мини епоха... Тази епоха вече е история, при това история с приятен вкус, а "Вдъхновен от Стивън Кинг" на Станимиров ще ви срещне и с познати, и с непознати образи от нейните хроники.
Благой Д. Иванов


Изданието е двуезично - на български и английски. Всяка бройка е лично номерирана и подписана от Петър Станимиров като част от лимитирания тираж от 500 екземпляра. Към книгата издателството подарява и черно-бели илюстрации, вдъхновени от разкази на Кинг. Приложението може да се купува и отделно.
Допълнителна информация
Автор
 • Петър Станимиров
 • Поредица
 • Автор Петър Станимиров
  Година на издаване 2011
  Език Български / Английски
  Корица Твърда
  Страници 64
  Размери 1.850kg (50cm x 35cm)
  Категория Книги /  Изобразително изкуство /  Албуми на художници /  Изток запад sale / 
  Код: 0200.00625
  ISBN/Barcode: 9543219001
  Производител: ИЗТОК ЗАПАД
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Пръстенът на нибелунга
      Непреходната тема за битката между светлината и мрака, доброто и злото, своб..
   4.67

  Цена: 23.00 лв

  Пръстенът на нибелунга
      Непреходната тема за битката между светлината и мрака, доброто и злото, своб..
   

  Цена: 25.00 лв

  Денят, в който мама отиде на небето
      „Денят, в който мама отиде на небето“ е приказно-страшна повест за възраст..
   3.70

  Цена: 14.90 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка