XS
SM
MD
LG
XL
 • Ватиканската принцеса

Ватиканската принцеса

 • Цена(при On-Line покупка): 18.00 лв
3.85 (18 ratings by Goodreads)

    Дали дъщерята на Родриго Борджия – папа Александър VI, е била безскрупулната и развратна красавица, убийца и отровителка, каквато ни я представят повечето автори, увлечени от слуховете и сплетните около нея? Или е типична представителка на скандалния род на Борджиите, превърнали се в мит с бързото им издигане от обикновени свещенослужители в испанската провинция до върха на църковната йерархия през ренесансовия XV век?

    След подробни проучвания на историческите документи, К. У. Гортнър представя завършена картина на нравите и главозамайващите обрати в историята на Ватикана. Неговата Лукреция говори от първо лице и така пред нас оживява една необикновена жена, надарена с невероятен ум и проницателност, раздирана от противоречиви страсти и обичаща до полуда, обречена на много страдания и упреци.

    Неразказаната досега история на папската принцеса е поднесена по необичаен начин, тя ни оставя без дъх от реално случилите се в живота ѝ главоломно следващи едно след друго безмилостни убийства, безпримерни интриги, грубо сексуално насилие, войни… Но в нея има и много любов, проникната от типичното за Ренесанса жизнеутвърждаващо начало, довело до ненадминати върхове в световната култура. А до папата и неговите синове съперници Чезаре и Хуан изпъква Лукреция, която така и не успява да се освободи от бремето на своята фамилия и да избяга от съдбата си.

Допълнителна информация
Автор
 • Кристофър Гортнър
 • Поредица
 • Автор Кристофър Гортнър
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Американска
  Оригинално заглавие The Vatican Princess: A Novel of Lucrezia Borgia
  Страници 520
  Размери 0.360kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Исторически романи / 
  Код: 398.469
  ISBN/Barcode: 9786191643042
  Производител: ENTHUSIAST
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка