XS
SM
MD
LG
XL
 • Въглен в пепелта

Въглен в пепелта

 • Цена(при On-Line покупка): 15.00 лв
4.29 (245 ratings by Goodreads)
Империята на Воините е най-могъщата военна сила в познатия свят. Армиите ? смазват всяка съпротива, благодарение на по-добрите си оръжия и безмилостните си войници. Завоеванието, което слага началото на империята, е държавата на Книжниците – някога велика цивилизация, обсебена от жаждата за знание, чиято култура е почти напълно заличена след пет века робство.

Лайа е обикновено момиче от Книжниците, което живее с брат си при дядо си и баба си. Една вечер имперски отряд напада дома им, убива дядо й и баба й и пленява брат ?. Лайа успява да избяга, свързва се с бунтовническото движение в града и успява да ги убеди да ? помогнат. В замяна се съгласява да бъде изпратена като шпионин в крепостта, където се обучават най-страховитите имперски воини - Маските. Ако се окаже полезна и намери ценна информация, брат й ще бъде спасен.

В същата крепост Елиас Валерий планира да дезертира след дипломирането си. Въпреки, че е наследник на един от най-могъщите имперски родове, жестокостта на Воините му е чужда и единственото, което желае е свобода. Плановете му се променят, когато е обявено,че по силата на древен закон, следващият император ще бъде избран измежду четиримата най-добри ученици в крепостта. Елиас е един от тях.

Скоро Елиас и Лайя ще разберат, че техните съдби се преплитат и изборите им ще променят съдбата на самата Империя.

„С „Въглен в пепелта” Сабаа Тахир ни показва светлината в мрака, надеждата в един свят на отчаяние и човешкия дух, достигащ до величие в трудни времена.”

Брандън Сандерсън

„Въглен в пепелта блести, гори и излъчва топлина – книга, красива като огън.“

Huffington Post

„Мрачна, жива, сложна и романтична!“
Допълнителна информация
Автор
 • Сабаа Тахир
 • Поредица
 • Автор Сабаа Тахир
  Година на издаване 2015
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 416
  Размери 0.370kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза / 
  Код: 033.1897
  ISBN/Barcode: 9789542817093
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка