XS
SM
MD
LG
XL
 • Улица Полумесец

Улица Полумесец

 • Цена(при On-Line покупка): 4.00 лв
3.38 (14 ratings by Goodreads)
Лорън Слотър е млада и красива, но освен това е доктор по политология, специализантка в лондонски научен институт. Квартирата й е усойна и неуютна, в непрестижен квартал, парите все не стигат, работата й е неудовлетворителна, а ежедневието ­ скучно.
Един ден тя получава по пощата анонимна пратка ­ видеокасета с репортаж за луксозни компаньонки и за агенциите, които ги осигуряват. Заплащането е повече от добро, а Лорън Слотър е разкрепостена и необременена от морални задръжки. Новото поприще решава финансовите й проблеми и я разнообразява от досадните колеги в института, но й дава и нещо повече: пикантното съзнание за двойствен живот и опияняващото усещане за приключение и власт над мъжете ­ свръхбогати и могъщи мъже, които управляват света и до чиито тайни тя може да се докосне. Подобни игри обаче никога не са безопасни.
Темата за двойствеността е разгърната и във втората повест от сборника ­ "Доктор Де Мар". Размяна на самоличности и навлизане в чужд свят води до неподозирани заплахи в мрачните покрайнини на злото.
Пол Теру (1941) е автор на романи и пътеписи, до един превърнали се в бестселъри. Номиниран е за най-добър романист от American Book Award и е член на Американската академия за изкуства и литература.

Романът "Улица "Полумесец" е забележително постижение. Проникновен и забавен, едновременно развлекателно четиво и добра литература, той съчетава психологическия анализ с трилъра.
Кристофър Лейман

От Лондон до Бостън Пол Теру заплита смразяващи драми около секса, властта и зловещата примамливост на забранения плод.
Vogue

Пол Теру е първокласен писател, майстор в загадъчността и бляскав в остроумието.
The Observer
Допълнителна информация
Автор
 • Пол Теру
 • Поредица
 • Автор Пол Теру
  Година на издаване 2007
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 208
  Размери 0.235kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна класика / 
  Код: 089.163
  ISBN/Barcode: 9789545972652
  Производител: ФАМА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка