XS
SM
MD
LG
XL
 • Уеб приложения за бази данни с PHP и MySQL

Уеб приложения за бази данни с PHP и MySQL

 • Автор:Хю Е. Уилямс
  Година на издаване:2003
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 562

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 30.07.2021
   до краен адрес: 30.07.2021 - 01.08.2021
Какво е общото между eBay, Amazon.com и CNN.com? Всички те са приложения, които използват големи бази данни посредством уеб интерфейс. Популярността (и силата) на тези приложения се корени в тяхната достъпност и лекота на използване: хиляди потребители могат да осъществяват достъп до едни и същи данни едновременно, без да се налага да инсталират допълнителен софтуер на компютрите си.

Уеб приложения за бази данни с РНР и MySQL предлага на разработчиците теоретична и практическа информация за създаването на уеб приложения за бази данни. В книгата са включени глави-самоучители за работа с РНР и MySQL, допълнителна информация за Интернет и мрежовите протоколи, моделирането и разработването на релационни бази данни, управлението на сесии и инструкции за инсталиране на софтуер с отворен код за уеб сървъри и за бази данни. Използвайки РНР и MySQL ще научите следното:
• Моделиране на релационни бази данни и архитектури на уеб приложения
• Разработване на механизми за търсене и преглеждане
• Съхраняване на потребителски данни
• Проверяване на данните, подадени от потребителите
• Управление на транзакции
• Поддържане на сигурност

Тази книга също така съдържа примери и скриптове от Hugh and Dave's Online Wines -напълно завършен (но въображаем) сайт за продажба на вина онлайн, разработен от авторите. Търсенето, преглеждането, съхраняването и проверката на потребителските данни, управлението на транзакции и сигурността са теми на отделни глави, като всяка от темите е онагледена чрез примери от магазина за вина. В края на книгата са представени и обсъдени скриптовете на завършения магазин.

Ако искате да изградите малко до средно уеб приложение за бази данни, което да работи на скромни хардуерни конфигурации и същевременно да може да обработва повече от милион потребителски заявки дневно, Уеб приложения за бази данни с РНР и MySQL ще ви покаже как.
Хю Е. Уилямс е главен преподавател - по-специално по бази данни и уеб технологии - във факултета по информатика в университета RMIT в Мелбърн, Австралия.
Дейвид Лейн е програмист в Multimedia Database Systems, също част от университета RM1T в Мелбърн, Австралия.
Допълнителна информация
Автор
 • Хю Е. Уилямс
 • Поредица
 • Автор Хю Е. Уилямс
  Година на издаване 2003
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 562
  Размери 0.910kg (23cm x 17cm)
  Категория Книги /  Компютърна литература /  Бази данни / 
  Код: 212.004
  ISBN/Barcode: 9549116565
  Производител: ЗЕСТ ПРЕС ЕООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка