XS
SM
MD
LG
XL
 • Училището за Добро и Зло Кн. 1

Училището за Добро и Зло Кн. 1

 • Цена: 14.90 лв
  4.02 (395 ratings by Goodreads)
 • Автор:Соман Чейнани
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:Американска
  Оригинално заглавие:The School for Good and Evil
  Поредица:Училището за Добро и Зло
  Страници: 440

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 02.03.2021
   до краен адрес: 02.03.2021 - 04.03.2021

    Приказката за добрата фея и лошата вещица никога не е била толкова непредвидима!

Някои приказки са писани, за да се разказват и повтарят до последната буква, други - за да изтръгнат от корен всичко, което някога сме познавали.
В първата книга от бестселъровата поредица на Соман Чейнани булото пада от света на приказните герои, който познаваме, за да разкрие най-тъмните му кътчета и най-ужасяващите му тайни.
И само вечното приятелство между две момичета - момичета, чиято съдба е да бъдат архиврагове - може да промени предначертания път на приказките.


Прикачените илюстрации са дело на художника Майкъл Бланк и са част от официалния албум за поредицата, издаден на английски от Харпър Колинс.


Първите отвличания се случили преди двеста години. Някои години били взимани две момчета, някои години две момичета, понякога по едно от двете. Но ако в началото изборът изглеждал произволен, скоро хората установили определена закономерност. Едното винаги било красиво и добро дете, което всеки родител би искал да има. Другото било странно и грозновато, отхвърлено от всички още от раждането си. Противоположна двойка, избрана сред всички младежи и отвлечена.
На Софи и най-добрата ѝ приятелка Агата предстои да разберат къде отиват изгубените деца: легендарното Училище за Добро и Зло, където обикновени момчета и момичета се обучават, за да станат герои и злодеи от приказките. Софи – най-красивото момиче в Гавалдън – винаги е мечтала да бъде отвлечена и изпратена в собствената си вълшебна приказка. С розовите си рокли, стъклените си пантофки и отдадеността си на добрите дела тя знае, че ще спечели сърцата на всички в Училището за Добро като истинска принцеса. Агата, от друга страна, с безформените си черни дрехи, котка убиец и цялостна омраза към хората изглежда съвършена за Училището за Зло.
Но когато двете момичета са отвлечени и запратени в Безкрайната гора, съдбите им се оказват разменени – Софи е захвърлена в Училището за Зло, където трябва да учи Загрозяване, Смъртни проклятия и История на злодейството, а Агата трябва да търси мястото си в Училището за Добро сред красиви принцове и прекрасни девойки, които говорят с животните и мислят само за това как да открият целувката на истинската любов. Но какво ще се случи, ако грешката е първата стъпка към това двете момичета да открият кои са в действителност?

Училище за Добро и Зло е епично пътешествие в света на приказните герои, който си мислим, че познаваме – свят, който крие тъмни кътчета и ужасяващи тайни. А единственият начин да избягаш от вълшебните приказки… е да ги изживееш.

Допълнителна информация
Автор
 • Соман Чейнани
 • Поредица
 • Училището за Добро и Зло
 • Автор Соман Чейнани
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Американска
  Оригинално заглавие The School for Good and Evil
  Поредица Училището за Добро и Зло
  Страници 440
  Размери 0.500kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза / 
  Код: 033.2337
  ISBN/Barcode: 9789542825487
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Свят без принцове Кн. 2
      Училище за Добро и Зло. Свят без принцове от Соман Чейнани – приказка к..
   4.07

  Цена: 14.90 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка