XS
SM
MD
LG
XL
 • Учебно помагало по литература за 7. клас

Учебно помагало по литература за 7. клас

 • Автор:Донка Кънева
  Година на издаване:2018
  Език: български
  Корица: мека
  Страници: 196

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 20.04.2021
   до краен адрес: 20.04.2021 - 22.04.2021

Помагалото е съобразено с новата учебна програма на МОН за 7 клас. Целта е да се подпомогнат седмокласниците в усвояване на програмните знания по литература и в изграждането на умения за работа с литературни текстове.

В рубриката "Необходимо е да знаете!" са включени биографични данни за изучаваните автори. По-голямо внимание е обърнато на творческата им дейност. Важни сведения за литературните творби учениците ще получат чрез рубриката "Важни факти за творбата". Предложените примерни планове, имат за цел да улеснят седмокласниците в осмисляне на структурата на литературния текст.

Съществен елемент в съдържанието на помагалото е рубриката "Да разсъждаваме!". В нея са включени достъпни за възрастта анализи. Чрез тях учениците не само ще бъдат подпомогнати в интерпретацията на литературния текст, но ще изградят и умения за самостоятелно достигане до авторовите послания. Предложени са теми за писмени работи - преразкази, есета, отговори на литературни въпроси. Така ще се осъществи връзка между знанията с писмената реч.

Темите за дискусии, повече от които имат актуален характер, ще дадат възможност на седмокласниците да изразят личното си мнение. Сентенциите, които са обобщение на човешкия опит по разглежданите проблеми, могат да се използват за дискусии, за съчинения и за други творчески дейности.

Работата върху всяка литературна творба завършва с тест. Тестовете са предназначени както за проверка на знанията, така и за попълване на пропуските чрез връщане към литературния текст и анализа му. Част от отговорите са свободни, защото седмокласниците вече не трябва да са ограничавани, а да им се дава възможност за изразяване на лично мнение.

Приложен е и кратък речник на основните литературните термини. Част от термините са задължителни, а чрез останалите ще бъдат подпомогнати учениците, които желаят да обогатят литературните си знания и култура. Съдържанието на помагалото има комплексен характер и може да се използва както в учебните часове, така и в самостоятелната подготовка на седмокласниците за предстоящата проверка на знанията им в края на учебната година.

Допълнителна информация
Автор
 • Донка Кънева
 • Поредица
 • Автор Донка Кънева
  Година на издаване 2018
  Език български
  Корица мека
  Страници 196
  Размери 0.295kg (17cm x 24cm)
  Категория Книги /  За ученика /  Учебници и помагала /  7. клас / 
  Код: 355.043
  ISBN/Barcode: 9789549519907
  Производител: КАЛОЯНОВ
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Самостоятелни работи. Български език 4 - зелена тетрадка
  Сборникът съдържа 16 самостоятелни работи в два варианта. Те са предназначени за установяване на вхо..
   

  Цена: 1.50 лв

  Задачи и тестове по Български език за 4. клас
  Учебното помагало е предназначено за подпомагане на ученици в овладяването на езиковите норми и за у..
   

  Цена: 3.50 лв

  Правила, задачи и тестове по български език за 7. клас
  Включеното в помагалото учебно съдържание и подреждането му по теми и раздели е съобразено с новата ..
   

  Цена: 8.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка