XS
SM
MD
LG
XL
 • Твърде много, никога достатъчно

Твърде много, никога достатъчно

 • Цена: 18.90 лв
  3.81 (4 ratings by Goodreads)
 • Автор:Мери Л. Тръмп
  Година на издаване:2021
  Език: Български
  Корица: Мека
  Преводач:Явор Недев
  Страници: 244

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 04.12.2021
   до краен адрес: 04.12.2021 - 06.12.2021

    Как семейството ми създаде на-опасния човек на света

През последните три години наблюдавах как безброй коментатори, кабинетни психолози и журналисти постоянно изпускаха същественото, използвайки фрази като „злонравен нарцисизъм“ и „нарцистично личностно разтройство“ в опит да обяснят поведението на Доналд – но този етикет не би ни отвел много далеч.

Медиите пропуснаха да забележат, че нито един от семейството му, с изключение на децата му, зет му и настоящата му жена, не обели и дума, за да го подкрепи по време на кампанията му. Започнах да имам чувството, че ставам свидетел на цялата си семейна история, с Доналд в главната роля, но този път разигравана на мащабна сцена.

През последните години безброй опити са правени за биография на 45-ия президент на Съединените щати Доналд Тръмп. Опити от политически журналисти, от кабинетни психолози, от експерти в различни сфери, но противоречивата му личност сякаш се изплъзва от обичайните усилия на политическите биографи. Никога досега разговорът не е воден от член на собственото му семейство.

Единствената племенница на Доналд Тръмп Мери започва разказа си далеч във времето, още в най-ранните години на бъдещия президент. Прекарала по-голямата част от детството си във внушителния дом на семейство Тръмп в Куинс, Мери пише история за дългогодишни травми, разрушителни отношения в семейството и трагичната комбинация от пренебрежение и малтретиране. От семейните празници в сянката на властния баща на Доналд, Фред Тръмп, през тийнейджърските години във Военната академия на Ню Йорк и първите му стъпки в бизнеса с недвижими имоти, Мери Тръмп изгражда пълнокръвен, жив портрет в смайващи детайли на един от най-могъщите хора в света.

От разбирането му за финансовата политика и ефекта му върху американската икономика, през увеличаващото се по политически линии обществено разделение чак до пандемията от COVID-19, която създаде катаклизъм, чиито ефекти ще се усещат с години, “Твърде много, никога достатъчно” вади на показ самата сърцевина на президенството на Доналд Тръмп.

Допълнителна информация
Автор
 • Мери Л. Тръмп
 • Поредица
 • Автор Мери Л. Тръмп
  Година на издаване 2021
  Език Български
  Корица Мека
  Преводач Явор Недев
  Страници 244
  Размери 0.394kg (16cm x 23cm)
  Категория Книги /  Социология, Политика /  История и Културология /  Биографии, Автобиографии, Мемоари / 
  Код: 033.2750
  ISBN/Barcode: 9789542834076
  Производител: СИЕЛА НОРМА АД
  Напиши ревю
  Може да ви интересува
  Децата на диктаторите
  Голяма част от историята на XX век може да бъде разказана през делата на диктаторите. Обожавани и не..
   3.39

  Цена: 15.90 лв

  Огън и ярост
  Белият дом на Тръмп отвътре Майкъл Улф, имал извънредно широк достъп до Белия дом на Тръмп, разка..
   3.45

  Цена: 18.00 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка