XS
SM
MD
LG
XL
Уважаеми клиенти, във връзка с частичното затваряне е възможно забавяне на доставката на поръчките ви. Благодарим ви за разбирането!
 • Тялото ни - химична лаборатория. Принципи на правилното хранене

Тялото ни - химична лаборатория. Принципи на правилното хранене

 • Цена: 16.00 лв
  5.00 (4 ratings by Goodreads)
 • Автор:Константин Забалотни
  Година на издаване:2019
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 344

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 30.01.2021
   до краен адрес: 30.01.2021 - 01.02.2021

“Химичната лаборатория на нашия организъм” на руския потомствен лекар-диетолог, педиатър д-р Константин Забалотни ни разяснява как и защо е важно да се храним добре, защо някои постигат заложените им генетично параметри на тялото, а други – не, защо нарастват репродуктивните проблеми на двойките, защо масово децата имат алергии и др.

Човек е това, което яде! И нищо друго!

80% от населението на планетата (това е статистическа цифра) гладува. Фактически 80% от хората в най-добрия случай се хранят адекватно от време на време, и като правило, не порастват и не формират изцяло генетичните параметри на тялото си!

Ако навреме осигурите на децата си необходимата храна, докато те още са малки и растат, докато растежните им зони не са се затворили и не са се появили вторичните полови белези, те ще пораснат високи и красиви. А ако не сте успели, няма как да видите децата си снажни и високи.

Най-важно е следното: законът за хранителната база трябва да се осигурява от раждането и до завършването на периода на растеж или, с други думи, до началото на половото съзряване. След това вече нищо не може да се направи. И ще може да коригираме само нещо минимално, но вече няма да можем да се възползваме от мощния генетичен план на растеж. Времето за това е приключило. Затова най-важната проява на закона за хранителната база се случва в детството, особено в ранното детство, когато детето трябва да получава необходимите за него материални ресурси и всекидневно да осигурява генетичните механизми на растежа. Най-важното тук е думата „всекидневно“.

Първоначално мислехме, че се храним достатъчно добре, но след това стана ясно, че 40% от съвременните съпружески двойки са стерилни. Деца няма. Има всичко – две къщи, три апартамента, пет коли, три сметки в банката, а деца няма. Стерилитет. А защо? Тук работи по-поносимият вариант на закона за естествения подбор. Помислете, с какво се хранят днес тийнейджърите? С каквото им падне – един набляга на течната храна с различен градус, друг е свикнал със сандвичи, трети се храни със слънчева енергия и така нататък. И това е резултат на тотална неграмотност! Затова главната причина на растящия, прогресиращ стерилитет в съвременното общество е отвратителното хранене на практически всички негови членове, живеещи в благополучни държави.

Допълнителна информация
Автор
 • Константин Забалотни
 • Поредица
 • Автор Константин Забалотни
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 344
  Размери 0.328kg (13cm x 20cm)
  Категория Книги /  Здравословно хранене, Диети / 
  Код: 664.101
  ISBN/Barcode: 9789543761869
  Производител: ЖАНУА 98
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка