XS
SM
MD
LG
XL

Татуировчикът на Аушвиц

 • Цена(при On-Line покупка): 16.90 лв
4.27 (735 ratings by Goodreads)

    През 1942 г. Лали Соколов е на 24 години. Живее в Братислава, има добра работа, приятели, хубав живот, говори добре няколко езика и е любимец на жените. Властите по това време искат от всяко еврейско семейство да изпрати момче над осемнайсет години да работи за немците и той решава да го направи, за да спаси близките си. Така се оказва доброволно депортиран в Аушвиц-Биркенау. Там му е възложено да татуира върху ръцете на останалите лагерници номерата, с които са обозначени. Един ден през юли на опашката пред него се нарежда уплашено момиче. За Лали това е любов от пръв поглед и той се заклева не само, че ще оцелее, а и че ще се погрижи Гита също да доживее свободата.

    Татуировчикът на Аушвиц е роман, базиран на живота на Лудвиг Айсенберг, или Лали Соколов, когото, животът в лагера среща с бруталността, ужаса, смъртта, доктор Менгеле, унивеситетски преподаватели, СС офицери, престъпници и обикновенн хора, но и с любовта.

    Тази книга ще се чете и след сто години. И тогава сигурно още ще е в списъка с най-продаваните заглавия. Книга, заради която човек губи съня си и то не само защото не може да я остави.
    Джефри Арчър

Допълнителна информация
Автор
 • Хедър Морис
 • Поредица
 • Автор Хедър Морис
  Година на издаване 2019
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Американска
  Оригинално заглавие The Tattooist of Auschwitz
  Преводач Маргарита Дограмаджян
  Страници 244
  Размери 0.360kg (14cm x 21cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Исторически романи /  Най-доброто от 2019 / 
  Код: 042.964
  ISBN/Barcode: 9789543206605
  Производител: РИВА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка