XS
SM
MD
LG
XL
 • Тайните на руската кухня

Тайните на руската кухня

 • Автор:Маркус Волф
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Националност:Немска

  Доставка

  може да е при вас
   до офис на еконт: 13.08.2022
   до краен адрес: 13.08.2022 - 15.08.2022

    Готварското изкуство и разузнаването не са толкова отдалечени едно от друго, както на някои би им се искало да смятат...

    Ген. МАРКУС ВОЛФ е роден в гр. Хехинген, област Вюртенберг в семейството на известния немски драматург и поет Фридрих Волф. Има брат, Конрад Волф, световноизвестен кинорежисьор. У нас е познат като продуцент и режисьор на филма „Гоя“ с участие на български актьори.

    Маркус и брат му израстват като деца на емигранти в Москва. След войната Волф започва работа като коментатор и редактор в Берлинското радио, след това през 1949 г. е изпратен като секретар на посолството на новоучредената ГДР в Москва. След тази мисия му е възложено да оглави разузнаването на ГДР. Не след дълго той си спечелва името на най- ефективно действащия топ-шпионин на Източния блок, „човекът без лице“, както са го наричали на Запад.

    Готварското изкуство и разузнаването не са толкова отдалечени едно от друго, както на някои би им се искало да смятат. Приличат си и по технологиите на действия – и в едната, и в другата са забъркват всякакви „ястия“, и това, че в двете е пълно със слухове и интриги, успехи и падения. Дори някои да се учудят, че Маркус Волф в кухненския бранш е достигнал високото ниво на шеф-готвач, то неговото увлечение по руската кухня също никак не е случайно.

    През 1933 г. семейството им е изгонено от нацистите и е прието в Москва. Междувременно още през 20-те години бащата на Маркус Волф е станал основоположник на вегетарианското движение в Германия и е написал труд, който е станал настолна книга на последователите на тази идея. 22-годишен, Маркус Волф се завръща в Германия, но Русия си остава за него втора родина.

    В себе си обаче той завинаги е запазил и спомените за вкусните ястия и особения начин на тяхното приготвяне, които ни представя в книгата си. Заедно с това Маркус Волф ни разказва и истории от своя живот и от другата, професионалната „кухня“, където той е сготвял такива „каши“, на такъв „огън“, от който доста хора са опарвали пръстите или езиците си.

Допълнителна информация
Автор
 • Маркус Волф
 • Поредица
 • Автор Маркус Волф
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Националност Немска
  Размери 0.290kg (13cm x 20cm)
  Категория Художествена литература /  История и Културология /  Биографии, Автобиографии, Мемоари /  Световна история /  Световна проза / 
  Код: 0723.00072
  ISBN/Barcode: 9786192410018
  Производител: СТЕНО
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка