XS
SM
MD
LG
XL
 • Тайният дневник на Хитлер

Тайният дневник на Хитлер

 • Цена(при On-Line покупка): 18.00 лв
3.41 (12 ratings by Goodreads)
Затворът в Ландсберг ноември 1923 - декември - 1924 г.

"Тайният дневник на Хитлер" е фикционално произведение, което се основава на точни исторически и биографични факти: започва от деня на арестуването на Хитлер след неуспешния Бирен пуч в Мюнхен през ноември 1923 г. и приключва през декември следващата година, когато той е освободен след амнистия. Както самият автор определя творбата си, това е измислен, "повествователен документ".

Историческата фактология, свързана с метежа срещу Ваймарската република и с участниците в него, изпълва всяка страница на книгата на Влавианос. Но романът е преди всичко оригинален опит да се проникне в мрака на "века на крайностите", във вътрешния свят на диктатора, в тайните лабиринти на личността му. В него постоянно отеква въпросът: как един посредствен човек с ниско потекло и оскъдно образование, обладан от комплекси, натрапчиви идеи и жажда за власт, е успял да завладее духа на германците и да се превърне във фигура, материализирала кошмара на XX век?

Каква е целта на тази книга? Отговорът е в настоящите свидетелства за възраждането на национализма, фундаментализма и популистките техники за манипулиране в световен мащаб. Ето защо преосмислянето на феномена "Хитлер" и на нацизма в светлината на тези тенденции е исторически, политически и философски навременен проект.

Харис Влавианос е известен гръцки учен, поет, писател и есеист, е роден през 1957 г. в Рим. Завършва философия в Университета в Бристол и политология и история в Оксфорд. Издал е единайсет стихосбирки, преводи на Уолт Уитман, Езра Паунд, Т. С. Елиът, на съвременни англоезични поети. Негови поетически творби са преведени във Великобритания, Германия, Франция, Швеция. Преподава история и политология в Американския колеж в Гърция, води семинари по поетическо изкуство в издателство "Патаки".
Допълнителна информация
Автор
 • Харис Влавианос
 • Поредица
 • Автор Харис Влавианос
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 328
  Размери 0.260kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Исторически романи / 
  Код: 015.1787
  ISBN/Barcode: 9786190201915
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка