XS
SM
MD
LG
XL
 • Светът, денят, нощта, аз

Светът, денят, нощта, аз

 • Цена(при On-Line покупка): 10.00 лв
Настоящият сборник съдържа двайсет от най-хубавите разкази на Сароян, осемнайсет от които се превеждат за първи път на български.

Уилям Сароян (1908-1981) е изключително плодовит писател - автор е на повече от 60 книги - романи, пиеси, разкази, мемоари, дори текстове на песни. Той става популярен още съвсем млад, с първите си сборници с разкази, и задълго - от 30-те, та чак до 60-те години на XX век определя литературните пристрастия не само в САЩ, но и в Европа. Влиянието му в творческите среди е такова, че дори бунтарите от тъй нареченото бийт-поколение, автори като Чарлс Буковски и Джак Керуак го издигат за свой кумир. Самият Сароян години по-късно споделя: "Искаше ми се да променя американската литература. Беше наложително. Защото не я харесвах." Така роденото в семейство на бедни арменски емигранти момче, което напуска училище на петнайсетгодишна възраст, решено да стане писател, се превръща в един от най-четените и превеждани световни автори. И не само защото книгите му са новаторски, но и защото с доброта, остроумие, вдъхновение и страст търси истината за човека, природата и изкуството и, преодолявайки всички препятствия, се докосва до същността на нещата.

Писателят е духовен анархист - такъв, какъвто дълбоко в душата си е всеки човек. Той е недоволен от всички и от всичко. Писателят е най-добрият приятел на всеки човек и единственият верен неприятел - добър и благороден неприятел. - Уилям Сароян
Допълнителна информация
Автор
 • Уилям Сароян
 • Поредица
 • Автор Уилям Сароян
  Година на издаване 2007
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 240
  Размери 0.350kg (20cm x 13cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза / 
  Код: 089.157
  ISBN/Barcode: 9789545972744
  Производител: ФАМА
  Напиши ревю
  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка