XS
SM
MD
LG
XL
 • Супата на Кафка

Супата на Кафка

 • Цена(при On-Line покупка): 5.00 лв
3.71 (49 ratings by Goodreads)
Какво бихте направили, ако сте Франц Кафка и очаквате гости за вечеря? Ще се притесните, то се знае. Няма нищо в хладилника, а гостите са и ваши съдници. Обземат ви вина и срам, докато чакате присъдата за кулинарната си неадекватност.

На мястото на Реймънд Чандлър бихте предприели обаче по-хладнокръвен подход към гастрономията и още преди да осъзнаете какво вършите, един морков вече ще лежи безжизнен, накълцан върху плота.

„Не е ли висша цел на гастрономията да внесе яснота в хаоса от идеи, пред които е изправено човечеството, и да връчи на злочестото двукрако някои насоки относно как да ръководи себе си и апетитите си?” би попитал Маркиз дьо Сад.

Как се готви петел във винена марината ала Габриел Гарсия Маркес, каква шоколадова торта поднася Ървин Уелш на досадните си приятели? Как от хаоса на продуктите на Джефри Чосър се пръква кулинарно творение?

„Супата на Кафка” проследява историята на литературата чрез 14 рецепти, приготовлението, на които е описано в стила на най-големите автори от Омир до Борхес, а илюстрирациите наподобяват шедьоврите на майстори като Анди Уорхол, Де Кирико и Хенри Мур. А рецептите са си истински и крайно осъществими и изискани, но най-голямото удолствие от тази малка кулинарно-литературна енциклопедия идва от безпогрешния усет на Марк Крик към пародията и анахронизма.

От Греъм Грийн до Габриел Гарсия Маркес, Крик е подбрал внимателно литературните съставки на тази книга, мариновани с ирония, гарнирани с патос, те ви предлагат най-нестандартното кулинарно приключение, за което някога сте мечтали.
Допълнителна информация
Автор
 • Марк Крик
 • Поредица
 • Автор Марк Крик
  Година на издаване 2006
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 96
  Размери 0.135kg (17cm x 12cm)
  Категория Книги /  Художествена литература /  Световна проза / 
  Код: 015.0434
  ISBN/Barcode: 9545294841
  Производител: КОЛИБРИ ООД
  Напиши ревю
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен 20% ДДС и са валидни само при online покупка