XS
SM
MD
LG
XL
 • СУМА: 40 истории от отвъдното

СУМА: 40 истории от отвъдното

 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Дейвид Игълман
  Година на издаване:201
  Език: Български
  Корица: Твърда
  Страници: 118
В тази книга, превърнала се моментално в международен бестселър (преведена е на повече от 30 езика) Дейвид Игълман поставя на изумителния си творчески гений задачата да си представи четиридесет различни варианта на задгробния живот. Тези четиридесет винетки са фантазии, мисловни експерименти, като повечето са направени за забавление, други са пародии на общоприети научни методи на изследване. В някои случаи обаче, неусетно ни се разкриват значителни и дълбоки идеи.

В един от вариантите на задгробния живот може да откриеш, че Бог е с размерите на микроб и не подозира за съществуването ни. В друг, нашите създатели са глупави същества, които ни създават, за да разберем това, което те не могат.
В трета версия на отвъдното работиш като статист в мечтите на другите хора. Може да откриеш, че Бог е семейна двойка, която се бори да запази брака си, или че на оня свят присъстват само хората, за които си спомняш, или пък че там продължават да живеят хилядите предишни богове, които вече не привличат последователи. В някои варианти на задгробния живот си разделен на няколко личности, всяка на различна възраст; в други си принуден да съжителстваш с досадни версии на самия себе си, които представляват това, което би могъл да станеш; а в трети ти си пресъздаден от записите на кредитните карти и интернет историята ти.

Тези чудесни въображаеми истории – едновременно смешни, тъжни и сму­ща­ващи – се коренят едновременно в науката, романтиката и преклоне­нието пред мистерията на нашето съществуване: една смесица от смърт, надежда, компютри, безсмъртие, любов, биология и желание, която разкрива искрящи нови аспекти на това, което ни прави хора.
Допълнителна информация
Автор
 • Дейвид Игълман
 • Поредица
 • Автор Дейвид Игълман
  Година на издаване 201
  Език Български
  Корица Твърда
  Страници 118
  Размери 0.305kg (21cm x 14cm)
  Категория Книги /  Науки /  Физика /  Астрономия / 
  Код: 0321.00050
  ISBN/Barcode: 9786190004644
  Производител: ФАБЕР
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Мозъкът. Това си ти
  В традицията на Карл Сейгън – Дейвид Игълман доказва, че науката е привлекателна без бомбастично раз..
   4.26

  Цена: 15.90 лв

  Жива мрежа
  Тази книга ще ви разкрие как нашият мозък неспирно прекон­фигурира собственото си свързване и какво ..
   4.17

  Цена: 17.90 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка