XS
SM
MD
LG
XL
 • Сталин Т. 2: В очакване на Хитлер (1929-1941)
  -30 %
 • Сталин Т. 2: В очакване на Хитлер (1929-1941)

Сталин Т. 2: В очакване на Хитлер (1929-1941)

 • Цена(при On-Line покупка): 39.00 лв 27.30 лв
  Промоцията е валидна за онлайн поръчки до изчерпване на наличността и не се комбинира с други отстъпки
 • Наличност: Изчерпано
 • Автор:Стивън Коткин
  Година на издаване:2018
  Език: Български
  Корица: Мека
  Страници: 958
    Финалистът за наградата „Пулицър“, професор Стивън Коткин, продължава своето забележително изследване на живота на една от най-противоречивите и мразени личности на 20. век.

    Обявена за историческа книга №1 за 2017 г. от Sunday Times
    Втората част от тритомната биография на Йосиф Джугашвили проследява възхода на кървавия тиранин като лидер на световната сила СССР, налагането на култа към личността му и политическата му роля в свят, прекрачващ прага на война.

    През 1929 г. Сталин вече се е утвърдил като глава на Съветската държава, ръководейки най-голямото селско общество в световен мащаб, което е решил, че ще преобразува в социалистически строй, или казано по друг начин, ще извърши нужната за целта „колективизация“, независимо от това какво ще му коства.
    За да постигне това, той брутално изменя държавната уредба, превръщайки се в диктатор и тиранин, играещ си с живота и смъртта, и най-вече – налагащ жестоки наказания на всеки, който посмее да му се опълчи.
    Действията му довеждат населението до масов глад и икономическа криза. До 1934 г. обаче той успява да стабилизира Съветския съюз, който се хвали със своя успешен антикапиталистически строй. Не успява обаче да забрави хората, които са го критикували или направили опит да му се противопоставят, което довежда до екзекуцията на милиони души, включително и такива от тогавашния военен елит.
    И докато Сталин успява да създаде своя социалистически гигант, да модернизира армията и елиминира враговете си, от запад срещу него се надига нацистка Германия, начело с Хитлер. Първоначалното примирие между двете държави е само привидно, а амбициите на двамата сатрапи – неоспорими и огромни, заплашващи да разрушат световния ред.
    „Сталин. В очакване на Хитлер (1929-1941)“ е история за света преди сблъсъка на две от най-мощните държавни структури – събитие, в чийто водовъртеж са попаднали милиони животи и променило хода на човечеството.

    Вълнуваща, завладяваща, ужасяваща и напълно поглъщаща... Коткин ни показва Сталин като най-плашещата, но и възхитителна фигура – човек, напълно погълнат от идеите си.
    Луси Хюз-Халет, New Statesman

    Коткин вади наяве всички детайли около противоречивата личност на Сталин, за да ни го разкрие едновременно като опортюнист и идеолог, мъж с желязна воля и неотклончивост.
    The New York Times Book Review

    Книгата, която дава отговор на главния философски въпрос около Сталин: дали чудовищният режим, който е създал, е истинско следствие на болшевизма, или просто отражение на личността му.
    Кийт Гесън, New Yorker 

    През годините са правени много опити за написване на биография на Сталин, но книгата на Стивън Коткин определено е най-всеобхватна и възхищава не само с научния апарат, използван за съставянето ?, но и с брилянтните прозрения на ненадминатия историк.
    Джошуа Рубинщайн, The Wall Street Journal
Допълнителна информация
Автор
 • Стивън Коткин
 • Поредица
 • Автор Стивън Коткин
  Година на издаване 2018
  Език Български
  Корица Мека
  Страници 958
  Размери 0.690kg (23cm x 16cm)
  Категория Книги /  История и Културология /  Световна история /  Промоции /  -30% издателство Millenium / 
  Код: 0311.00567
  ISBN/Barcode: 9789545154607
  Производител: MILLENIUM
  Напиши ревю
  От поредицата/автора
  Сталин Т. 1: Пътят към властта (1878-1928)
  Кръвожаден сатрап, налудничав мегаломан, посредствен семинарист, руският Хитлер или другата крайност..
   3.83

  Цена: 29.99 лв 20.99 лв

  Наскоро разглеждани
  Всички цени в електронния магазин booktrading.bg са с включен ДДС и са валидни само при online покупка